≫ 

Vučić: Sa 4 lekara smo imali problem kardiovaskularne prirode, jedan od njih je stranac

- Nemamo problem sa pacijentima, oni su zaštićeni, ali tu imamo problem sa 4 lekara kardiovaskularne prirode - rekao je predsednik Srbije

  • 26
lekar s maskom Foto: Unsplash.com

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da se na kardiovaskularnom odeljenju pojavio, kako je rekao, problem kardiovaskularne prirode kod 4 lekara od kojih je jedan stranac, nakon pitanja novinara o zdravstvenom stanju medicinske sestre zaposlene u Domu zdravlja Novi Beograd.

On je rekao da nema podataka da je ova medicinska sestra obolela od korona virusa.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar potvrdio je da nisu u pitanju povezani slučajevi i da je reč o ženi koja je 10 dana na bolovanju.

- Nemamo problem sa pacijentima, oni su zaštićeni, ali tu imamo problem sa još 4 lekara kardiovaskularne prirode, srećom to nije na Infektivnoj klinici i reč je o jednom lekaru strancu - kazao je on.

Kako Telegraf.rs saznaje reč je o lekarima sa Klinike za vaskularnu hirurgiju u Kliničkom centru Srbije, koji su, dobro.

- Mi smo ugroženi sa svakim čovekom koji je zaražen, ali nije nam Dom zdravlja Novi Beograd kritičan i veliki problem. Nama je veliki problem šta god da se dogodi na Infektivnoj klinici u KC Srbije, Vojvodine i na VMA to su nam veliki problemi, jer će VMA uskoro biti obezbeđen za prijem velikog broja ljudi. Klinički centar Niš, KC Kragujevac, Dragiša Mišović i Zemunska bolnica su nam od izuzetnog značaja. To su nam ključna mesta koja moramo da čuvamo i zato nam je vojska tamo - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • star

    17. mart 2020 | 22:15

    Samo da molimo boga da nam lekari ostanu zdravi tokom ove pandemije korona virusom.

  • Mima

    17. mart 2020 | 22:17

    Svi koji su ugroženi moraju biti zbrinuti.

  • Mara

    17. mart 2020 | 22:14

    Medicinski radnici podnose najveci teret.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA