• 0

Za najstarije na Voždovcu: Otvorene dve telefonske linije za nabavku i dostavu namirnica

U Srbiji je na snazi zabrana kretanja licima starijim od 65 godina

  • 0
Beograd, Vanredno Stanje

Foto: Nikola Tomić

U Srbiji je proglašeno vanredno stanje zbog epidemije korona virusa, a najstarijim sugrađanima (65+) zabranjen je izlazak na ulicu. U skladu sa tim opština Voždovac obaveštava građane da je servisni centar otvorio dve telefonske linije na koje najstariji sugrađani mogu da se javljaju za nabavku i dostavu osnovnih životnih namirinica na kućnu adresu.

Brojevi telefona su: 

* 011/244-0407 i
* 011/ 2457-931

Prijave za kršenje mera

Ova opština obaveštava i da sprovodi sve preporučene mere nadležnih državnih organa povodom navedene situacije izazvane korona virusom i da u skladu sa uvedenim vanrednim stanjem, građani ove opštine Komunalnoj inspekciji GO Voždovac mogu prijaviti nepoštovanje naloženih mera Vlade Republike Srbije.

Sve mere koje se odnose na radi ugostiteljskih i drugih uslužnih objekata na teritoriji opštine Voždovac građani mogu prijaviti putem mejla  komunalnainspekcija@vozdovac.rs.

U skladu sa novim merama Vlade, ustanova Sportski centar "Voždovac" na Banjici i "Voždovački centar - Šumice" zatvoreni su za građane od 16. marta.

Novi kontakti za prijavljivanje volontera na opštini Voždovac

Svi koji žele da daju svoj doprinos i pokažu humanost tokom vanrednog stanja, mogu se prijaviti pozivom na broj telefona: 061/174-39-80, svakog dana od 8 do 16 časova ili na mej: mtopstina@gmail.com.

Kontakt osoba: Milan Todić.

- Pomoć svih ljudi dobre volje nam je i dalje potrebna i dobrodošla - navodi se u saopštenju.

Takođe, gradska opština Voždovac zahvaljuje svim volonterima koji su se do sada javili u velikom broju i stavili na raspolaganje svoju pomoć za podršku našim najstarijim sugrađanima. Primarni cilj je pomoć onima koji pripadaju najugroženijem delu stanovništva, starijim sugrađanima, samohranim roditeljima, osobama sa invaliditetom, kao i onima koji su hronično ili teško oboleli.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima