≫ 

Za najstarije na Voždovcu: Otvorene dve telefonske linije za nabavku i dostavu namirnica

U Srbiji je na snazi zabrana kretanja licima starijim od 65 godina

  • 0
Beograd, Vanredno Stanje

Foto: Nikola Tomić

U Srbiji je proglašeno vanredno stanje zbog epidemije korona virusa, a najstarijim sugrađanima (65+) zabranjen je izlazak na ulicu. U skladu sa tim opština Voždovac obaveštava građane da je servisni centar otvorio dve telefonske linije na koje najstariji sugrađani mogu da se javljaju za nabavku i dostavu osnovnih životnih namirinica na kućnu adresu.

Brojevi telefona su: 

* 011/244-0407 i

* 011/ 2457-931

Prijave za kršenje mera

 

Ova opština obaveštava i da sprovodi sve preporučene mere nadležnih državnih organa povodom navedene situacije izazvane korona virusom i da u skladu sa uvedenim vanrednim stanjem, građani ove opštine Komunalnoj inspekciji GO Voždovac mogu prijaviti nepoštovanje naloženih mera Vlade Republike Srbije.

Sve mere koje se odnose na radi ugostiteljskih i drugih uslužnih objekata na teritoriji opštine Voždovac građani mogu prijaviti putem mejla  komunalnainspekcija@vozdovac.rs.

U skladu sa novim merama Vlade, ustanova Sportski centar "Voždovac" na Banjici i "Voždovački centar - Šumice" zatvoreni su za građane od 16. marta.

Novi kontakti za prijavljivanje volontera na opštini Voždovac

 

Svi koji žele da daju svoj doprinos i pokažu humanost tokom vanrednog stanja, mogu se prijaviti pozivom na broj telefona: 061/174-39-80, svakog dana od 8 do 16 časova ili na mej: mtopstina@gmail.com.

Kontakt osoba: Milan Todić.

- Pomoć svih ljudi dobre volje nam je i dalje potrebna i dobrodošla - navodi se u saopštenju.

Takođe, gradska opština Voždovac zahvaljuje svim volonterima koji su se do sada javili u velikom broju i stavili na raspolaganje svoju pomoć za podršku našim najstarijim sugrađanima. Primarni cilj je pomoć onima koji pripadaju najugroženijem delu stanovništva, starijim sugrađanima, samohranim roditeljima, osobama sa invaliditetom, kao i onima koji su hronično ili teško oboleli.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA