Suzdržite se od košarke na terenima: Predrag Kon morao da reaguje na nemoguću situaciju po parkovima

Imajući razumevanje da deca jednostavno traže određenu socijalizaciju i druženje, doktor Predrag Kon je stava da im treba to obezbediti, ali da ih roditelji konstantno kontrolišu

  • 4

Dok traje epidemija korona virusa u Srbiji, u narednih mesec i po dana trebalo bi bataliti sve sportove, a na jednom mestu bi maksimum trebalo da bude dvoje do troje dece posavetovao je epidemiolog Predrag Kon, načelnik Jedinice za zarazne bolestiGradskog zavoda za javno zdravlje.

Telegraf.rs je juče objavio tekst u kojem navodimo da su na Košutnjaku tereni bili prepuni dece koja se igraju, a da su staze bile pune pešaka i biciklista. Lepo vreme ih je izmamilo napolje, sve na jednom mestu, uprkos apelima stručnjaka da ostanu kod kuće i da ne borave gde ima više ljudi.

Imajući razumevanje da deca jednostavno traže određenu socijalizaciju i druženje, doktor Kon je stava da im treba to obezbediti, ali da ih roditelji konstantno kontrolišu.

- Dvoje-troje dece je neka gornja granica, ne treba da ih bude više na jednom mestu. Ozbiljan problem su tinejdžeri koji pokušavaju da igraju određene sportove napolju. Ne volim što to moram da kažem, ali u sledećih mesec i po dana, nešto tako je nemoguće - rekao je Kon gostujući u emisiji Oko na RTS.

U Srbiji je korona virus potvrđen kod 118 osoba. Devet osoba se nalazi na respiratoru.

Video: Sledite uputstva Ministarstva zdravlja i smanjite rizik od zaraze korona virusom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slavko

    20. mart 2020 | 13:34

    A ko ce da spreči evo kod mene u parku svaki dan deca na igraju košarku kao da nema virusa....

  • DLZ

    20. mart 2020 | 13:48

    Ukinite nam zivot skroz..Evi mi smo se u stanu rasporedili po sobama glavnu bitku vodimo za kupatilo.Na kraju ce doci do pucanka ljudske psihe i novcanika pa ce korona nestati preko noci...Nazalost SZO nista ne verujem i ovo je ekonomski rat,koji mali deo sveta vidi,ali dok ne progleda vecina oni ce nas globalno muciti.Nazalost nas preds.i vlada su osudjeni kao i svi mi da cutimo i slusamo.Dr.Nestorovic je rekao istinu na onoj.konf.za stampu kada su ga ismevali,a vreme ce pokazati da je bio 100% u pravu.Zimus je 40% BG kasljalo i imalo blagu temp..pa nije proglasene epidemija..a koliko posle dva meseca vidimo da su to simptomi korone.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA