• 0

Dezinfekcija prilaza ustanovama zdravstvene zaštite

JKP "Gradska Čistoća" od sinoć sprovodi opsežnu akciju dezinfekcije javnih površina u okviru prilaza ustanovama zdravstvene zaštite širom Beograda i ova akcija će se kontinuirano sprovoditi sa ciljem da se spreči ulazak korona virusa u zdravstvene ustanove što je od ključnog značaja za njihov rad

  • 0
dezinfekcija prilaza zdravstvenim ustanovama

Foto: JKP "Gradska Čistoća"

Kada ekipe završe dezinfekciju prilaza svim zdravstvenim ustanovama u Beogradu, počeće i dezinfekcija površina koje se nalaze u krugu kliničkih centara i bolnica.

dezinfekcija prilaza zdravstvenim ustanovama

Foto: JKP "Gradska Čistoća"

U toku noći ekipe „Čistoće“ rastvorom natrijum hipohlorita izvršile su pranje prilaza KBC „Dr Dragiša Mišović – Dedinje“, KBC „Zemun“, Kliničkom centru Srbije, Urgentnom centru, Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Višegradskoj, Univerzitetskoj dečjoj klinici „Tiršova“, Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“, Institutu za transfuziju krvi Srbije, Klinici za infektivne i tropske bolesti „Prof.dr Kosta Todorović“, Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije, GAK „Narodni front“, kao i prilaza domovima zdravlja na GO Stari grad, Savski venac i Čukarica. Akcija se nastavlja tokom dana kako bi se stiglo i do svih ostalih ustanova primarne, sekundarne i tercijalne zdravstvene zaštite na teritoriji svih deset beogradskih opština iz nadležnosti „Čistoće“.
Tokom vanredne situacije, pored redovnih aktivnosti odnošenja smeća i čišćenja, ekipe JKP „Gradska čistoća“ redovno peru ulice, trotoare, autobuska stajališta i sudove za odlaganje otpada pomoću dezinfekcionog sredstva na bazi hlora, koje je propisala Svetska zdravstvena organizacija kao meru za sprečavanje širenja virusa korone.

dezinfekcija prilaza zdravstvenim ustanovama

Foto: JKP "Gradska Čistoća"

Higijena u gradu Beogradu je u ovom trenutku od ključne važnosti i iz JKP „Gradska čistoća“ zahvaljuju svim sugrađanima koji su sa javnih površina sklonili svoja vozila i tako omogućili ekipama preduzeća da nesmetano obavljaju dezinfekciju ulica, trotoara i autobuskih stajališta. „Čistoća“ će nastaviti sa dezinfekcijom javnih površina koje će se obavljati svakodnevno, u tri smene. Juče je na gradskim ulicama bilo 65 cisterni, 10 auto-čistilica i osam hidro-peračica.

Sugrađani se mole da u ovim danima ne zanemare i važnost očuvanja i zaštite životne sredine, posebno u naseljima gde je, nažalost, primećeno učestalo formiranje „divljih“ deponija. Iz „Čistoće“ podsećaju da je od ključnog značaja da se otpad pravilno odlaže i isključivo na mesta za to propisana, kako bi ekipe preduzeća u vanrednim okolnostima mogle da budu efikasne u održavanju higijene u gradu Beogradu. Iz „Čistoće“ podsećaju sugrađane da zatvaraju kontejnere nakon odlaganja smeća, kako se ono ne bi osipalo na javne površine i da za to koriste nožne papuče, kako ne bi dolazili u kontakt sa kontejnerom.
JKP „Gradka čistoća“ apeluje na sugrađane da u komunikaciji sa komunalnim radnicima na terenu drže odstojanje od dva metra, zbog sopstvene, ali i zbog zaštite zaposlenih u „Čistoći“, koji bez obzira na vanrednu situaciju rade 24 časa dnevno u korist svih Beograđana.

(Telegraf.rs/PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima