≫ 

Fotografije iz Beograda koje seju strah: Opuštene šetnjice baš kao u Italiji pre 20 dana, pre horora

Dokle više, stvarno

  • 77
Beograd, Vanredno Stanje Zašto da gledamo u telefone kao i inače.... Foto: Nikola Tomić

Svake večeri u 20 h čuje se jak aplauz u Srbiji, aplauz za naše lekare, medicinske sestre, čistačice i sve one nevidljive koji se bore za naše živote, svako u sferi svog posla. A onda kad svane jutro, umesto da ne otežavamo posao i život tim istim ljudima kojima tapšemo, mi se lepo uhvatimo pod ruku i pravac - park!

I kao da nije dovoljna opomena što je dan ranije preminuo jedan od nas, čovek koji je mogao još da živi, kao da nije dovoljno da gledamo snimke iz Evrope, pre svega Italije, u kojoj je pre 20 dana sve bilo tako lepo i opušteno, a koja se sada guši u zaraženim, gde su lekari na ivici...

... na ivici jer ako oni obole, nove zaražene neće imati ko da leči. A taj zaraženi može biti svako od nas ili neko koga baš volimo, ali hajmo u šetnju, hajde da dovedemo sebe u situaciju da biraju da li da nas spasu....

Čija je onda odgovornost ovakav bahat izlazak napolje?

Je li moguće da običnim danima obavezno sedimo u kući, čačkamo telefone, tablete, kompjutere, bindžujemo serije i ne pričamo ni sa kim, a danima kad treba da ostanemo u kući, nekim čudnim proviđenjem, dobijamo želju da se šetamo, uživamo s porodicom i pomažemo tim istim lekarima da i njih i nas što pre stigne italijanski scenario.

Kolektivne sahrane.

Brze smrti.

Mučenja.

Suze.

Strah.

Ovako je danas bilo u Beogradu, dobro pogledajte svaku sliku, ima onih i koji se grle i ljube kao da se korona virus prenosi samo krvlju:

Ako mislite da je to sve, ne brinite, tu su i penzioneri koji se zezaju ispred zgrade, a prilično su blizu jedni drugima:

Penzioneri se okupili u dvorištu u Beogradu, pustili muziku i piju piće: Niko nema ispod 70 godina

Dr Kon upozorava: U narednim danima možemo očekivati oko 30 zaraženih na dnevnom nivou

Video: Hoće li ovi snimci sa ulica nestati? Starci se šetaju, a mladi rekreiraju pre policijskog časa

(Telegraf.rs / S.O.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • branislav

    21. mart 2020 | 19:44

    jedini lek je molitva, post, ispovest i pricesce...a to nam niko od vladara drzave Srbije ne preporucuje...bez Boga nam nema spasa...

  • ....

    21. mart 2020 | 15:57

    ZASTO ZASTO ZASTO? ne mogu da shvatim stvarno da je toliko tesko biti kuci sa porodicom 2-3 nedelje i da se zavrsi sa tim. Definitivno su ljudi sami sebi najveci neprijatelji. I zbog ovakvih idiota ce se zaraziti mnogi.

  • Puki

    21. mart 2020 | 17:01

    Samo po bžep udri da vidiš dal će šetaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA