≫ 

Veliko hvala lekarima: Brankov most, Palata Albanije i Narodna skupština u bojama kineske zastave

Doktori iz Kine stigli su večeras u Beograd kako bi svojim znanjem i opremom pomogli srpskim lekarima u borbi protiv korona virusa

  • 4
SRBIJA KINA ZAHVALNOST Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Beograd večeras sija bojama zastave Narodne Republike Kine i to zbog posebnog i veoma značajnog razloga - kineski lekari stigli su danas u Beograd  kako bi svojim znanjem i opremom pomogli srpskim lekarima u borbi protiv korona virusa.

Zbog pomoći i podrške kineskog naroda, državne simbole te zemlje poneli su večeras Brankov most, Most na Adi, Palata Albanija i Narodna skupština.

Kineskim doktorima se putem svog Fejsbuk naloga zahvalio i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

- Brankov most, Most na Adi, Narodna skupština, Palata Albanija u bojama zastave Narodne Republike Kine. Hvala vam prijatelji - napisao je Vesić.

Podestimo, kineski lekari doneli su u Srbiju sve što je neophodno za lečenje pacijenata zaraženih korona virusom od kog je u našoj zemlji obolela 171 osoba, a to su respiratori, testovi, maske.

Doktore iz Kine dočekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji im se zahvalio na potpuno besplatnoj pomoći.

- Dolazak kineskih lekara je od ogromnog značaja za našu zemlju. Oni su prvi pobedili ovaj virus, mi ćemo slušati i uraditi sve što oni kažu, to nije politika, to je poštovanje onih koji su pokazali da umeju da pobeđuju najvećeg neprijatelja današnjice, a to je korona virus. Veliko hvala predsedniku Si Đinpingu, veliko hvala narodu Narodne Republike Kine - naveo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Video: Predsednik Srbije dočekao je tim kineskih lekara iz Kine koji je sleteo na Beogradski aerodrom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    22. mart 2020 | 08:10

    Palata Albanije? zar i to postoji u Srbiji?.

  • slađa

    22. mart 2020 | 00:08

    Dolazak medicinskog osoblja iz Kine je ogromna podrška našem zdravstvenom sistemu. I stručna i psihološka. Jer ovo je za čitav svet put u nepoznato.

  • trougao

    22. mart 2020 | 00:35

    Šen Šen!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA