≫ 

Anja je u trenu postala siroče, izgubila roditelje i brata u požaru: Komšije se ujedinile da pomognu

U stravičnoj vatrenoj stihiji koja je izbila u petak na subotu na Novom Beogradu, preminulo je šestoro, a još toliko je teško povređeno

  • 30
Požar na Novom Beogradu

Foto: Marko Jovanović, Telegraf.rs

U jeku širenja korona virusa na Novom Beogradu dogodila se nezapamćena tragedija: u stravičnom požaru zgrade u Bloku 28 nastradalo je šestoro ljudi, a još toliko je teško povređeno. U vatrenoj stihiji Anja S. (25) izgubila je sve: roditelje, brata, kućne ljubimce i krov nad glavom.

Kako saznajemo, zbog vanredne situacije trenutno je i bez posla, a njene komšije iz Bloka 28 udružile su se da joj pomognu i bar malo olakšaju tragediju koja ju je zadesila.

Njih je, kako pričaju, ujedinila želja da u najtežim trenucima života svoje mlade komšinice, pomognu, a time i pokažu koliko je važno naći se nekome i pokazati jesmo li ljudi.

Požar na Novom Beogradu

Izgoreli stanovi u Bloku 28, Foto: Marko Jovanović

- Devojka je u trenu ostala bez svega: majke, oca, brata, svojih pasa, svega što voli. Bukvalno je u sekundi postala siroče. Sada se nalazi kod jednog svog prijatelja. I dalje je u šoku. Anja je toliko divna osoba, tako dobar čovek... da bismo joj uvek pomogli, a kamoli u ovakvoj tragediji - pričaju za Telegraf.rs njene komšije i prijatelji iz zgrade koju je pre tri dana zahvatila stravična vatrena stihija.

Kako navode, odlučili su da otvore dinarski i devizni račun i pozvali sve ljude dobre volje da pomognu, kao što to čine i oni sami.

- Kada se desi ovakva neka stvar, moramo da budemo ljudi, uprkos svim drugim dešavanjima oko nas - ističu komšije.

Pomoć, Novi Beograd, požar

Foto: Privatna arhiva

Njihov cilj je da pomognu Anji da stane na noge i ponovo ima krov nad glavom.

Podsetimo, požar se dogodio u petak na subotu u soliteru u Bulevaru Milutina Milankovića, a vatrena stihija je izbila na 8. spratu posle čega se proširila na 7. i 9. Izgorelo je 5 stanova.

Ekipe Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd stigle su na mesto požara za 6 do 7 minuta, a na licu mesta je bilo 11 vozila i 30 ljudi.

Požar na Novom Beogradu

Unutrašnjost jednog od stanova izgorelih u vatrenoj stihiji na Novom Beogradu, Foto: Telegraf.rs

Kada su stigli, vatrogasci su zatekli razbuktalu fazu u četiri stana koje dele hodnik sa tendencijom širenja na više etaže.

Inicijativa za pomoć pokrenuta je od prvih komšija iz bloka 28, a Fejsbuk stranica ''U boji Novi Beograd'' priključila se pomoći objavljivanjem akcije komšija.

Kako su nam rekli, odziv građana je iznad očekivanja, a oni će i ubuduće objavljivati kako stvari teku u vezi sa prikupljanjem novčanih sredstava za Anju.

Video: Raste broj mrtvih u požaru u Beogradu: Šestoro ljudi poginulo, šestoro povređeno

 

(D. Simić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milly

    23. mart 2020 | 23:36

    Ne zelim da znam kakva je bol izgubiti oba roditelja, brata, oba psa I krov na glavom u jednom trenu, NE ZELIM! Daga devojko, ja ne znam sta bih ti rekao, sem da izvuces najjvecu snagu, nadljudsku, iz petnih zila I probas da prebrodis ovaj pakao! Moras! Zelim ti sve najlepse u daljem zivotu kao da si mi rod rodjeni! Molim vas, Ali MOLIM VAS omogucite pomoc SMS-om!

  • Nataša

    23. mart 2020 | 23:18

    Neka se jave Beogradski investitori,graditelji, da se nesrećnoj ženi obezbedi stan i da joj grad Beograd obezbedi posao.

  • Rastko

    23. mart 2020 | 22:34

    Da imam donirao bi pare ali nemam medjutim svim srcem doniram sebe da fizicki koliko god bude bilo potrebno pomognem u renoviranju Anjinog stana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA