• 36

Zašto je baš Beogradski sajam izabran za izolaciju ljudi i koja pravila tamo moraju da se poštuju?

- Sajam je izabran jer moraju da postoje posebni uslovi - rečeno je na konferenciji

  • 36

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar na današnjoj redovnoj konferenciji za medije u 15 časova, povodom izveštavanja o situaciji sa epidemijom korona virusa u Srbiji, rekao je da je Beogradski sajam izabran kao mesto za izolaciju velikog broja ljudi, posle konsultacije sa stručnjacima iz Kine.

- Sajam je izabran jer moraju da postoje posebni uslovi. Zbog kontrole situacije i zato što moraju da postoje posebni ulazi za pacijente, posebni za lekare, medicinske sestre i ostalo osoblje. Moraju da se ispoštuju još neki faktori kako bi sve bilo bezbedno - rekao je Lončar.

On je kazao i da je tim stručnjaka iz Kine u skladu sa strukom i iskustvom odabrao upravo sajam kao pogodno mesto za izolaciju velikog broja pacijenta sa dijagnozom korona virusa, i lakšom kliničkom slikom.

- Oni su danas bili na sajmu i tačno će odrediti kako će to tamo funkcionisati. Gde će se ulaziti, izlaziti i kakva su pravila ponašanja. I zato nam je potrebno 48 sati da se pripremimo i ispoštujemo procedure. Sve ono što struka odredi da se radi, tako ćemo sprovesti - rekao je Lončar.

Video: Lončar: U Srbiji od korona virusa obolelo još 54 ljudi: Ukupno zaraženo 303

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Horus

    Zašto mi se čini da će na sajmu završiti i ko treba i ko ne treba...

  • Mirjana

    Bolje i na sajmu pod kontrolpm lekara nego se skrivati i plasiti ishoda bolesti.Ovo sto nam se desava verovali smo pre tri meseca da se desava daleko od nas ali,pokazalo se da nije nista nemoguce.Zato pàmet u glavu ovo ne sanjamo kao ruzan san,cuvajmo sebe svoje nàjmilije i sve koje bi mogli ugroziti svojom sebicnoscu.Nije kuca tako lose resenje da se zastitis .

  • Hej

    VIP Face, dajte prilog u Maskama, Pa bre ,puni ste love i pobegli u mišje rupe

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima