≫ 

Gradske pijace dezinfikovane: Nov raspored tezgi za bezbednu udaljenost prodavaca

Palilulska i Stari merkator, neće raditi jer su zatvorenog tipa

  • 1

Odlukom Gradskog štaba pijace u Beogradu rade od 8 do 15 časova četvrtkom, petkom i subotom, a u prethodna tri dana one su dezinfikovane i napravljen je novi raspored kako bi prodavci bili na bezbednoj udaljenosti, izjavio je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

On je dodao da je to jedna u nizu odluka koje grad sprovodi kako bi obezbedio da grad funkcioniše, a da se istovremeno sačuva zdravlje ljudi.

- Mi ćemo kontrolisati i broj građana koji ulaze u prostor pijaca, a stariji od 65 godina i dalje ne mogu da koriste pijace s obzirom da imaju zabranu kretanja. Postoji dovoljan broj volontera u opštinama koji mogu da opsluže sve građane kojima je neophodno da se nešto kupi na pijaci. Nama je, pre svega, važno zdravlje ljudi i zato smo uveli ovaj novi režim rada pijaca - rekao je Nikodijević.

On je napomenuo da dve pijace, Palilulska i Stari merkator, neće raditi jer su zatvorenog tipa, ali da će prodavnice poput Maksija koje imaju svoje objekte u okviru pijaca raditi i u vreme kada su pijace zatvorene, jer će imati posebne koridore kojima će građani moći da dođu do njih.

On je podsetio i da su otvorene 32 koridorske linije koje su organizovane kako bi prevezle pre svega zdravstvene, ali i druge radnike do posla.

PREVOZ BEOGRAD MERE Sneg, vanredno stanje, korona

Otvorene su 32 koridorske linije koje su organizovane kako bi prevezle pre svega zdravstvene, ali i druge radnike do posla - Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Iskustva od prethodna tri dana pokazuju da u autobusima popunjenost nije veća od 20 odsto što nam i jeste bio cilj. Bilo je manjih korekcija nekih linija, pojačali smo liniju koja ide iz Nove Pazove prema gradu gde gravitiraju pre svega zdravstveni radnici iz Nove i Stare Pazove i Inđije, kao i liniju iz Ripnja - rekao je Nikodijević.

On je naveo da su svi autobusi dezinfikovani, da se radi na tome da se zaštite putnici jer nema ulaska na prednja vrata.

Video: Kasirke, magacioneri, dostavljači - oni su naši tihi heroji

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivica

    26. mart 2020 | 12:26

    Da li zna netko da li ce raditi zelena pijaca otvorena u Zemunu Gornja Varos kod starog buvljaka u NEDELJU jer ona radi samo NEDELJOM.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA