• 0

40 dece u Prihvatilištu u Beogradu: Poseban prostor za one sa uputom lekara za 14 dana izolacije

Prostor prihvatilišta se održava 24 sata

  • 0

U Prihvatilištu za decu u Beogradu trenutno je smešteno 40 korisnika, uzrasta od 7 do 18 godina, svi su dobrog zdravlja, izjavila je direktorka Prihvatilišta Danijela Stajković.

Ona je za RTS rekla da se prostorije prihvatilišta održavaju 24 sata dnevno i da postoje protokoli za okolnosti u kojima se primaju nova deca u prihvatilište.

Stajković je napomenula da u prethodna 24 sata nije bilo prijema novih korisnika Prihvatilišta.

- Postoje protokoli za okolnosti u kojima se primaju nova deca. U medicinskom delu Prihvatilišta obezbedili smo prostor u kojem bi dete sa uputom lekara moglo da provede 14 dana, nakon čega bi se uzradili potrebni testovi pre prijema u kolektiv - napomenula je Stajković.

Prema njenim rečima prostor prihvatilišta se održava 24 sata.

- Zavod za biocide šalje svoje ekipe koje redovno obavljaju dezinfekciju prostora, svo osoblje nosi zaštitne rukavice i maske - kazala je Stajković.

Ona je dodala da osoblje Prihvatilišta zajedno sa decom radi domaće zadatke.

- Malo vremena provodimo i u dvorištu i trudimo se da što više zabavimo decu, koliko nam to okolnosti dozvoljavaju - kazala je Stajković.

Video: Posetili smo Prihvatilište za decu na novoj adresi

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima