≫ 

Porodice čiji su stanovi izgoreli u požaru na Novom Beogradu dobijaju jednokratnu pomoć

JKP Javno stambeno popraviće lift u zgradi, ponovo postaviti hidrant, sanirati krov i ulaz

  • 6

Centar za socijalni rad isplatiće porodicama iz zgrade u Ulici Milutina Milankovića 110, čiji su stanovi izgoreli u požaru u kojem je tragično izgubilo život šest osoba, jednokratnu pomoć, u skladu sa zakonom, kako bi mogli da kupe najosnovnije stvari i pokriju troškove sahrane najbližih, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

- Danas sam se sastao sa članovima porodica iz zgrade u Ulici Milutina Milankovića 110 čiji su stanovi izgoreli u požaru u kojem je tragično izgubilo život šest osoba. Centar za socijalni rad isplatiće porodicama jednokratnu pomoć, u skladu sa zakonom, kako bi mogli da kupe najosnovnije stvari i pokriju troškove sahrane najbližih. Zamolio sam kompaniju Milenijum tim i još nekoliko građevinskih kompanija da, o svom trošku, izvrše rekonstrukciju devet stanova u zgradi koji su potpuno ili delimično uništeni. Pristali su i hvala im na tome - napisao je Vesić na svom zvaničnom fejsbuk profilu.

JKP Javno stambeno popraviće lift u zgradi, ponovo postaviti hidrant, sanirati krov i ulaz.

Za stan Anje Stojanović koja je u požaru izgubila čitavu porodicu kompanija Eurosalon je obezbedila nameštaj, a kompanija Tehnomanija belu tehniku.

- Hvala svim kompanijama koje su pomogle - napisao je Vesic i dodao da kada se dogodi neka nesreća i kada je nekome teško, treba da pokažemo da smo solidarni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BG 1

    27. mart 2020 | 17:13

    To je pravedno,dok se malo ne snađu i osiguranja ne isplate odštete za stanove,tako je i na zapadu.

  • Toma

    27. mart 2020 | 19:28

    Nastradalim porodicama u pozaru, cija je muka pregolema uzevsi i mlade zivote, stize i solidarnost?! Ali, uruseni stanovi i mnogi oštećeni zahtevaju siru akciju renoviranje cele zgrade kako spolja tako i iznutra?!? Stanari može da im se ugradi i hidrant u podrumu sa dugim crevom do poslednjeg sprata. Koga je zmija ujela, plase se i gustera,pa tako da se ugradi uredjaju za najavu pozara, povezan sa vatrogasnim sluzbom i policijom?! Ovde je potrebna siroka pomoc resornih ministarstava?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA