• 3

Zdrava devojčica rođena u bolnici "Dragiša Mišović": Za roditelje se sumnja da su zaraženi koronom

Devojčica se rodila sa 3 290 grama i potupno je zdrava

  • 3
beba spava

Beba se rodila u Beogradu Foto: Pixabay

U bolnici "Dragiša Mišović" koja je namenjena isključivo za hospitalizaciju obolelih od Kovida 19 danas se porodila pacijentkinja i rodila zdravu devojčicu, saznaje Tanjug u toj bolnici.

Majka i otac su inače bili u izolaciji zbog velike sumnje da su zaraženi korona virusom, a u odeljenju Kovid Dragiše Mišović primljena je u fazi porođaja.

Bolnica Dragica Mišović, inače, određena je i za porođaje trudnica obolelih ili sumnjivih na Kovid 19 zbog velikog rizika i za majku i za dete.

Devojčica se rodila sa 3 290 grama i potupno je zdrava.

To je potvrdila i upravnica Klinike za ginekologiju i akušerstvo KBC "Dragiša Mišović" Slađana Mihajlović, koja je kazala da su i mama, i beba dobro - testirane su na Kovid-19 i izolovane jedna od druge.

Ona je izjavila i da je porodilište od danas određeno za porođaje trudnica zaraženih i sumnjivih na korona virus.

KBC Dragiša Mišović

KBC '''Dragiša Mišović'' Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- U našem porodilištu danas je rođena prva beba čija je majka sumnjiva na virus Kovid-19. Devojčica je teška 3.290 grama, dugačka 53 centimetara i dobila je ocenu deset - rekla je Mihajlovićeva za Tanjug.

Dodala je da je porodilja iz Inđije i da su ona i suprug bili u izolaciji po njegovom poratku iz Italije gde je radio kao vozač.

Mihajlovićeva kaže da su majka i beba testirane na korona virus i da je porodilja izolovana od bebe kako ne bi došlo do eventualne infekcije.

- Sve porodilje kod kojih je potvrđen korona virus biće testirane pre nego što budu otpuštene kući, a one koje su sumnjive na Kovid -19, biće testirane posle porođajaja, kao i njihove bebe, a u zavisnosti od rezultata, infektolozi će propisati terapiju - objasnila je Mihajlovićeva.

KBC Dragiša Mišović

KBC '''Dragiša Mišović'' Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Nakon što je KBC '''Dragiša Mišsović'''' proglašen za bolnicu Kovid-19, sa Klinike za ginekologiju i akušerstvo otpuštane su zdrave pacijentkinje, a u subotu je otpuštena poslednja pacijentkinja posle čega su, kaže Mihajlovićeva, sprovedene sve mere kako bi porodilište bilo spremno za prihvat zaraženih trudnica i onih koje su sumnjive na korona virus.

- Za vikend je bez prestanka radila tehnička služba, celokupno medicinsko osoblje i svi lekari kako bismo prilagodili kliniku za bolnicu Kovid 19 i kako bi i pacijenti i zdravstveni radnici bili maksimalno zaštićeni -kazala je Mihajlovićeva.

Naglasila je da se propisane mere zaštite u potpunosti primenjuju i da su svi zaštićeni, od spremačica do lekara i pacijenata.

Inače, porodilište u KBC '''Dragiša Mišović'' je prošle godine proglašeno za najbolje porodilište u Srbiji.

- U 2018. godini imali smo oko 2.000 porođaja, a prošle godine blizu 2.800 porođaja. Nadamo se još većem broju porođaja kada sve ovo prođe - navela je Slađana Mihajlović.

Video: Vučić: Trudnica zaražena korona virusom donela na svet zdravu bebu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima