≫ 

Ko je prvi zaraženi na Torlaku i kako su se razboleli ostali zaposleni

Tamo nije došlo do povećanja broja novoobolelih

  • 1
Institut Torlak, Zavod za biocide, laboratorija Batajnica, testranje, koronavirus

Zamenica direktora instituta Batut Darija Kisić-Tepavčević rekla je da se na Institutu Torlak vrši intenzivan nadzor zbog specifičnosti posla za sve zaposlene.

- Nije se povećao ukupan broj osoba kod kojih se laboratorijski pokazalo prisutvo ove infekcije. Kao što smo već rekli, osoba koja je prva inficirana je osoba koja nije zdravstveni radnik, ali koja radi u toj zdravstvenoj ustanovi, koja se zarazila van zdravstvenog sistema. Nije došlo do zaražavanja u laboratorji, ali je došlo do daljeg prenošenja infekcije među zaposlenima - rekla je ona.

Kisić-Tepavčević dodala je da se radi o epidemiološki stabilnoj situaciji i nije došlo do povećanja broja novoinficarinih.

Da podsetimo, na Institutu Torlak rade 223 osobe i kod 12 osoba je laboratorijski potvrđeno prisustvo korona virusa. Procedure su praktično iste kao i u svim ostalim ustanovama i za sve druge osobe. Na Institutu Torlak je izvršena preraspodela zdravstvenih radnika da se smanjenje broja zaposlenih ne bi osetilo u funkcionisanju Instituta.

U Srbiji je u poslednja 24 sata kod još 250 osoba registrovan virus korona, ukupno 3.630, a preminulo je još šest osoba, ukupno 80.

Kretanje broja obolelih od korona virusa, grafikon Ilustracija: Nikola Jovanović

U poslednjih 24 sata u Srbiji testirano 1.913 osoba od kojih je 250 pozitivno na prisustvo virusa korona.

Hospitalizovana su 2.684 pacijenta, a na respiratoru je njih 146.

Do danas u 15 sati u Srbiji testirano ukupno 18.312 osoba.

Video: U poslednja 24 sata umrlo još šest osoba od korona virusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA