Đilas: Prodaćemo deo nepokretnosti u Beogradu

- Naša ideja je da se sada najviše bavimo ljudima, da oni što više rade i imaju plate. Ako budemo čekali da uslovi za privrednike budu kao u Nemačkoj, to nećemo dočekati. Ali možemo da menjamo deo po deo - kaže gradonačelnik Beograda

  • 3

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas najavio da će grad prodati deo nepokretne imovine kako bi obezbedio sredstva za izgradnju privrednih zona.

Beograd će u narednim godinama biti posvećen izgradnji privrednih zona, koje će biti duž obilaznice, kao i na obali Dunava u Borči, nakon izgradnje mosta Zemun-Borča, najavio je Đilas.

- Beogradu je vraćena imovina, a između ostalog, u vlasništvu grada je i vila na Dedinju koja vredi mnogo novca, a koja je do sada bila prazna, i u kojoj je živeo samo domar - rekao je Đilas i dodao da će iz prodaje stanova i drugih nepokretnosti biti obezbeđeno nekoliko desetina miliona evra.

Predstavljajući privrednicima aktivnosti grada na poboljšavanju privrednog ambijenta, Đilas je ukazao i na primer PKB-a, koji je Grad preuzeo pre nešto više od godinu dana, navodeći da je to pokazatelj uspešnog poslovanja pod profesionalnim menadžmentom.

- Njime se ponosimo - rekao je Đilas i dodao da će grad u budućnosti tražiti partnere za razvoj te kompanije.

Beogradska vlast će se u naredne četiri godine, u saradnji sa privrednicima, najviše baviti razvojem privrednih zona i privlačenjem investicija s ciljem smanjenja nezaposlenosti, najavio je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

- Naša ideja je da se sada najviše bavimo ljudima, da oni što više rade i imaju plate - rekao je Đilas i poručio privrednicima da od njih očekuje da zajedničkim radom gradskih vlasti i privrede to bude i postignuto.

Đilas je ponovio da danas za najveće patriote smatra one koji zapošljavaju građane i daju im redovnu platu od koje može normalno da se živi, i poručio da je stoga ideja Grada da sluša privrednike i da na osnovu toga unapređuje privredni ambijent i klimu.

(I. M. / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Niko Bitan

    28. avgust 2012 | 23:24

    Vlado, te domove su glavnom uzimali za vreme nacionalizacije, kao i zemlju na kojoj su kasarne! Ne moze se prodavati tudje aman ljudi. Do kad vise tako! Zamisli da su tebi uzeli ocevinu ili dedovinu pa sad prodaju! Da li bi tako opet razmisljao? Da ce narod imati koristi od toga pa i da razumem, ali to ce otici na pijancenje njihovo i plate astronomske koje retko ko od njih zaradi! Pa zar mislis da su se otimali oko vlasti da bi nama bilo bolje?

  • Niko Bitan

    28. avgust 2012 | 19:28

    prodaj ocevinu i dedovinu a ne ono sto je narod pravio sram vas bilo!

  • vlada

    28. avgust 2012 | 18:41

    Drzava ima oko milion nekretnina,ima kasarne,dom vojske na najboljim lokacijama.Umesto da te regrutne centre,domove vojske ,kasarne izmeste a ove po centru prodaju tu bi uzeli milionske cifre.U nisu ima jedno 7 lokacija i to ogromne povrsine zauzimaju.Grad bi procvetao a drzava uzela novac

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA