≫ 

Vojnik u Zemunu video čika Savu koji je pao i pritrčao da mu povije ranu, dok su se drugi razbežali

Naša sugrađanka Mira Rosnić ovekovečila je ovaj dirljiv trenutak u fotografiji

  • 27
Vojnik Foto: Facebook/Mira Rosnić

Neobično je bilo prvih dana vanrednog stanja videti srpske vojnike, sa sve naoružanjem, kako patroliraju gradskim ulicama i čuvaju naše bolnice. Rame uz rame, oni su stali sa policajcima i u samom početku pokazali ljudima da se u Srbiji zaista vodi rat protiv korona virusa.

Ali, u tom ratu nema ispaljenih metaka. Naprotiv, većina se osetila samo sigurnijim kada ih je videla. A da se iza zelenih uniformi "kriju" ljudi od krvi i mesa, koji imaju dušu, koji su spremni da pomognu narodu, pokazao je jedan vojnik u Zemunu, koji je prišao čoveku kome je pozlilo i od pada se povredio.

On nije nemo posmatrao scenu i čekao hitnu, već je uradio ono što je u tom trenutku bilo najvažnije - pružio mu je pravilnu prvu pomoć.

Naša sugrađanka Mira Rosnić ovekovečila je ovaj dirljiv trenutak u fotografiji.

- Ovaj vojnik je za mene heroj. Bez ikakvog razmišljanja vojnik je pritrčao našem sugrađaninu (Zemun) da ukaže prvu pomoć. Vojnici, eto, sa sobom to imaju uvek, gaze zavoje i to. Nešto sam novo naučila. Inače čovek koji je pao je veoma veseo i super čovek. (to smo videli dok smo čekali hitnu pomoć da stigne). Čika Savi je dobro i divan je kao i dva mlada momka koji su prvi prileteli bez ikakvog straha dok su se svi ostali razbežali. Čovek se verovatno najeo samo i skočio mu je pritisak ali eto nažalost od pada udario je glavom u beton - objasnila je Mira.

Inače, vojnik nije želeo da zbog ovog čina skreće pažnju na sebe i otkriva svoje ime, ali pripadnik je RV i PVO iz 210. bataljona veze.

Video: Spasavanje čoveka iz zavejanog sela kod Vranja

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA