≫ 

Medicinska sestra iz Obrenovca u bolnici na Sajmu: Ispričala kako tamo izgleda život i zaplakala

Slavica je raspoložena i dobro se oseća

  • 0
Slavica Peković Foto: Facebook/Slavica Pekovic

Medicinska sestra iz Obrenovca, Slavica Peković, nalazi se u privremenoj bolnici na Sajmu, jer je testiranjem na radnom mestu, u Institutu za kardiovaskularne bolesti "Dedinje", kao i veliki broj njenih kolega, saznala da je pozitivna na COVID-19, preneo je RTV MAG.

Ipak, kako prenosi ovaj portal, Slavica je raspoložena, dobro se oseća, hrabro podnosi ove bolničke dane i nada se da će uskoro biti sa svojom porodicom. Iako je želja jaka, Slavica je svesna da mora da sačeka da njen test dva puta bude negativan na koronavirus.

Naime, kako se navodi u video-prilogu TV Mag, Slavica je sa još dve koleginice iz Obrenovca smeštena u privremenu bolnicu na Sajmu.

- Imali smo pozitivnih nekoliko pacijenata i onda su testirali osoblje koje je bilo u dodiru sa tim pacijentima. Tako da je nas 150-200 testirano 4. aprila i bilo nas je puno pozitivnih. Neki su došli na Sajam, neki su ostali u kućnoj izolaciji, neki su pre par dana prevezeni u Selters banju u Mladenovcu - rekla je Slavica.

Ona je dodala da su po drugi put testirani u subotu, kada je test pokazao, kako je rekla, da su uglavnom svi pozitivni.

Opisujući Sajam, Slavica je rekla da je više poput prihvatnog centra nego bolnica, te je dodala da su hrana odlična, da imaju gde da se okupaju, toplu vodu.

Beogradski sajam, privremena bolnica Foto: mod.gov.rs

- Na Sajmu se nalazi sigurno 350-400 ljudi, u zatvorenom prostoru - rekla je Slavica.

Kao medicinska sestra savetuje da ljudi peru ruke i ne diraju rukama oči nos i usta, ne ići u gužve, distancirati se i ostati kod kuće.

Ona je od naboja emocija jedva uspela da izgovori da joj nedostaju deca.

- Pomešana su osećanja, čas plačem čas se smejem - rekla je Slavica i dodala da će ih kada izađe izgrliti, a potom otići na Divčibare mesec dana.

Video: Medicinske sestre iz Bergama: Najveći poraz je kad umre neko na respiratoru o kome brineš nedeljama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA