Beograd pred novim merama: Izmenjeno vreme rada prodavnica, sutra najstariji mogu u kupovinu

Za razliku od prethodnih dana kada su trgovinski objekti radili do 15 sati, danas će biti otvoreni od 7 do 16 časova a sutra od 8 do 16 sati

  • 1
BEOGRAD ZABRANA KRETANJA KONTROLA Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović rekao je jutros za Studio B da je u skladu sa merama Vlade i Republičkog krzinog štaba produžen rad trgovinskih objekata za vreme Vaskrsa.

On je istakao da iako zabrana kretanja za vreme predstojećeg praznika nije ono na šta smo navikli, važno je da se ovaj Vaskrs proslavi na ovaj način.

Moramo da predstojeće dane razumemo kao odgovor na krizu koja je zahvatila ceo svet. Na ovaj način ćemo sačuvati ne samo sebe i naše najbliže nego i ljude koji su prvi na liniji odbrane protiv vorusa korona. Za razliku od prethodnih dana kada su trgovinski objekti radili do 15 sati, danas će biti otvoreni od 7 do 16 časova a sutra od 8 do 16 sati. Sutra imamo i deo kada će najstariji sugrađani moći obaviti kupovinu od 4 do 7 sati ujutru – rekao je Mladenović i dodao da oni već znaju koji su to maloprodajni objekti otvoreni.

On je naglasio da od 15. marta kol-centri pri gradskim opštinama funkcionišu veoma dobro te da je bilo preko 55.000 poziva.

– Iako ih manje spominjemo, veliku ulogu za vreme ove pošasti su imali i volonteri i želim da im se zahvalim na doprinosu koji su pružili. Od petka od 17sati kreće zabrana kretanja koja će trajati do utorka ujutru. Sa dodatnim strpljenjem, energijom i odgovornošću nećemo dozvoliti da porušimo sve što je građeno prethodnih nedelja. Jedini način da suzbijemo širenje virusa jeste da svedemo kontakte na najmanji mogući nivo – kazao je Mladenović i dodao da je naš narod sigurno preživeo i teže trenutke od ovih koje danas imamo.

Osvrćući se na najstarije sugrađane koji nisu napustili svoje domove od uvođenja vanrednog stanja on je dodao da su moguće određene izmene u tom pogledu.

– Кako je najavljeno oni će nakon Vaskrsa moći da izađu u određenom vremenskom periodu. To se vreme neće poklapati sa vremenom kada i drugi izlaze jer tada ne bismo ništa uradili. Sledićemo mere Republičkog kriznog štaba i na taj način ćemo ih obavestiti kada i kako će moći da se kreću. Razumemo da je ovakva mera bila potrebna i imali smo dosta molbi prethodnih dana, ali bile su neophodne sve ove nedelje kako bi struka rekla da takva mera neće izazvati veći problem. Mi nemamo drugi uzbor nego da verujemo ljudima koji se ceo život uče i spremaju da nas u ovakvim situacijama spasu i obezbede najbolje mere kako bismo pobedili ovu pošast – rekao je pomoćnik gradonačelnika.

Javno slušanje o kvalitetu vazduha, Skupština Srbije Foto: TANJUG / RADE PRELIC

On je naglasio da je Štab za vanredne situacije od 15. marta održao 28 sednica.

– Trudimo se da na svaki način omogućimo normalno funkcionisanje grada i da svim sugrađanima pružimo mogućnost da sve protekne u najboljem redu. U ovim momentima je važna solidarnost kojom se pokazuje zrelost zajednice. Važno je da uz disciplinu i odgovornost izdržimo nedelje koje su pred nama kako bi u što kraćem roku došlo do postepenog ukidanja mera – zaključio je Mladenović i čestitao svima predstojeći praznik kao ali i onima koji su ga proslavile prethodne nedelje.

Video: Epidemiološka situacija u Srbiji pod kontrolom, osim u dva grada

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    16. april 2020 | 12:38

    Ovde izgleda j**e lud zbunjenog.... covek mora da prati svaki dan kad ce ko kako da promeni radno vreme i zabrane da ne gude posle kako nisi znao pa sve pise ......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA