≫ 

Njima treba maska i kada nema korone: Žive u maloj batajničkoj Veneciji, ali nije uopšte romantično

"Plivalo" se ovde dugo, preskakale su se ciglice, branilo se od komaraca... Imamo i slike iz 2010. godine

  • 14
2010, 2020 Foto: Mateja Beljan

Stanari trospratne zgrade u Ulici pukovnika Milenka Pavlovića u Batajnici do svojih ulaza moraju bukvalno da "doplivaju", jer je plato ispred zgrade prepun vode.

Ova mala batajnička Venecija ipak nije tako romantična, jer voda nije nimalo čista, a beličasti trag koj se skuplja na površini odaje sumnjivi sadržaj vode, jer je verovatno da se sa podzemnim mešaju fekalne. Uživaju jedino ptice, a zbog neprijatnih mirisa oni na nižim spratovima zatvaraju prozore...

- Mi smo u potkrovlju, pa ne osećamo toliko, ali ovi na nižim spratovima imaju veliki problem - kazali su nam neki od stanara.

Drugi spominju da se ta voda katkad povuče, pa se ponovo vrati. Veruju da se tu meša kanalizacija, i ona i jeste najveći problem ove stare zgrade.

Ovo neprijatno jezerce smešteno je tačno između stambene zgrade, Doma kulture koji je tek useljen, i osnovne škole.

I takvo stanje nije novo. "Plivalo" se ovde dugo, preskakale su se ciglice, branilo se od komaraca...

Gotovo identične slike ove zgrade postoje i od pre deset godina. U galeriji ispod možete pogledati kako je sve to izgledalo nekada (crno-bele fotografije su iz 2010. godine, a otprilike iz tog perioda postoji i nekoliko fotografija u boji).

Kanalizacija je stigla u centar Batajnice

Prošle godine u centru Batajnice izvođeni su radovi na izgradnji kanalizacione mreže. I to bi mogao biti spas za stanare ove zgrade.

- Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je kao investitor sprovela procedure u vezi sa rešavanjem problema nedostajuće kanalizacije u ovom delu Batajnice. Gradska opština Zemun je u komunikaciji sa sa stambenom zajednicom koja je u obavezi da podnese zahtev za priključenje na kanalizacionu mrežu i od koje isključivo zavisi rešavanje ovog problema - rekli su nam i Opštini Zemun.

- Takođe, GO Zemun je pokrenula procedure sa JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" za dobijanje tehničkog rešenja koje je preduslov za priključenje na kanalizacionu mrežu, kako bi pomogla ovoj stambenoj zgradi i kako bi lokacija bila potpuno uređenja pre otvaranja rekonstruisanog i adaptiranog objekta Doma kulture u Batajnici - rekli su u Opštini.

Video: Kako sami da napravite kratkotrajnu zaštitnu masku

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putinci

    22. april 2020 | 20:46

    20 god a ne 10 oni imaju problem!Bataja slepo crevo Zemuna nista se neulaze inace ovde je kvadrat oko 800 e pa vi vidite jos je gore nego na slikama pogotovo leti!

  • Stefan

    22. april 2020 | 21:26

    Batajnica treba da bude opstina jer em sto je veca a em ima I vise stanovnika od pojedinih " Gradova ".Sramota.

  • Дејан Младеновић

    22. april 2020 | 20:48

    Као у средњем веку страшно бре

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA