≫ 

Beogradski vrtići spremni da otvore svoja vrata u roku od 24 sata: Čeka se reč epidemiologa

Zaposleni u predškolskim ustanovama bili angažovani na drugim poslovima za ovo vreme, svi će proći neophodne kontrole

  • 4
vrtić foto: pixabay.com

Beogradski vrtići spremni su za otvaranje i povratak dece biće moguć u roku od 24 časa nakon što epidemiolozi daju zeleno svetlo i kažu da je povratak bezbedan, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Period borbe sa korona virusom pokazao je da su sve mere bile opravdane, pravovremene i da su dale dobre rezultate i da nema razloga da se i u donošenju odluke o njihovom otvaranju ne poštuje mišljenje struke, naveo je u sredu Gak za RTS.

Gak je rekao i da su za vreme dok vrtići ne rade zaposleni u predškolskim ustanovama angažovani na drugim poslovima, u Ministratsvu unutrašnjih poslova, kliničkim i opštinskim centrima, te da će svi svakako pre povratka u vrtiće proći neophodne kontrole.

On je ocenio i da konkurs za mesta u vrtićima protiče bez problema te da je do sada stiglo oko 12.000 prijava, ali i da očekuje da u septembru nema liste čekanja za decu koja su u prioritetu, saopštio je Beoinfo.

Grad Beograd sada ima 73 odsto dece u vrtićima, podsetio je Gak.

Video: Kon o situaciji u kojoj su samohrani roditelji i početku rada vrtića

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Soko

    23. april 2020 | 09:48

    Samo lud čovek može doneti odluku da deca krenu u vrtiće, bar dok se ne uspostavi autobuski prevoz.Kad se uspostavi redovan autobuski prevoz to će biti znak da su deca bezbedna.Ko da stavi detetu od godinu dve starosti zaštitnu masku.Ovamo stariji koji znaju kako da se vladaju ko zna kad će moći da izlaze a oni bi decu da gurnu u kolektivni boravak.

  • 🤷‍♂️

    23. april 2020 | 12:11

    Ok , ali , obezbedite one merace za temperaturu, nema vise deca slinava ili kaslju pa nije nista ajde u vrtic, nema ima malu t neka ide u kolektiv, maske i rukavice za vaspitacice...obezbedite sve pa onda neka se radi...

  • Sa Sava

    23. april 2020 | 09:55

    Koja glupost a privatni kako ste njih spremili Kako ste njih zastitili I zaposlene vratice vam Se ko bumerang ako I treba tako

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA