≫ 

Policijski čas i ovog vikenda: Od petka u 18h do ponedeljka nema izlaska iz kuće

Predsednik Srbije rekao je da se epidemija smiruje, prema onome što je video u najnovijim rezultatima, ali će ipak sačekati sa prognozama

Policijski čas će na snazi biti i ovog vikenda i to od petka u 18h do ponedeljka u 5 ujutru, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle obilaska vojno-medicinske bolnice "Karaburma" u Beogradu, koja će biti namenjena lečenju obolelih od virusa COVID-19.

Rekao je da, po onome što je video u najnovijim rezultatima, vidi se da se epidemija smiruje, ali će ipak sačekati sa prognozama.

- Lekari su za to da se za naredne 2 nedelje produži zabrana kretanja - rekao je i naglasio da neće biti menjanja mera zabrane tokom vikenda te da će policijski čas biti na snazi od petka od 18 časova do ponedeljka u 5 ujutru.

Kada je u pitanju opremljenost ove bolnice, rekao je da se nada da nam neće biti potrebna u ovom trenutku, ali će nam, nažalost, verovatno biti potrebna na zimu ili jesen.

- Videli ste jednu od najvećih šok soba sa 60 kreveta. Nadam se. Treba da počnemo sa radom rukvica u našoj zemlji. Otvaramo laboratorije. Moraćemo da požurimo i sa KCS, KC Vojvodine, da se osiguramo za budućnost. Od ponedeljka ćemo moći da pravimo 200.000 hirurških maski. Nadam se da nas neće iznenaditi neke stvari u narednim danim - istakao je Vučić posle obilaska.

Bolnica završena 3 dana pre roka

Tri dana pre predviđenog roka, završeni su građevinski radovi na rekonstrukciji i izgradnji nove bolnice Vojnomedicinskog centra "Karaburma", namenjene za lečenje obolelih od virusa Kovid-19, koja je donacija firme "Termomont" i njenih partnera. Za 14 dana napravljena je nova bolnica kapaciteta 60 kreveta, tako da je kapacitet VMC "Karaburma" proširen sada na 140 ležajeva.

Vrednost investicije koju su firma "Termomont" i partneri uložili u renoviranja 1.000 kvadratnih metara starog objekta, njegovu nadogradnju do 1.300 kvadratnih metara, koliko iznosi sadašnja površina nove bolnice, kao i izgradnju pristupnog puta, iznosi više od 37 miliona dinara.

Vlasnik "Termomonta" ističe da se nije vodilo računa koliko će novca biti potrošeno već da se bolnica izgradi što pre, kako bi se pomoglo onima kojima je pomoć neophodna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    23. april 2020 | 13:15

    Ceo zivot policijski cas

  • Boža zemunac

    23. april 2020 | 13:13

    Molim vladu i predsednika da prestanu sa ovim policijskim časom . Svakog dana pijem,jer mi je lepo u kućnom ambijentu. Samo bojim se da ne postanem alkoholičar. Ajde,što ja pijem. Nego i žena počela. Kuku majko.

  • Sandra

    23. april 2020 | 14:50

    Reci strucnjaka ohrabruju i zato nam je disciplina sada pri kraju jako bitna. Treba da ispostujemo policijski cas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA