≫ 

Zavirili smo u salon beogradske lepotice prvog dana rada: Euforija među ženama, a ništa nije kao pre

Nisu samo vlasnici salona ti koji moraju da ispoštuju propise i mere zaštite. Moraće da ih poštuju i klijenti

  • 8
Milena Adžić O Mileni smo ne tako davno pisali kao o jednoj od najlepših devojaka Beograda, koja zrači svojom prirodnom lepotom/ Foto: Milena Đorđević, Privatna arhiva

Posle nešto više od mesec dana pauze zbog epidemije korona virusa, danas su svoja vrata otvorili i kozmetički saloni. Iako ponovo rade, svaki salon moraće da ispoštuje sve propisane mere zaštite jer će inspekcija redovno obilaziti objekte i proveravati ih. Sve, naravno, u cilju da se spreči prenošenje zaraze.

Spisak mera koje moraju ispoštovati vlasnici salona su dobili na vreme i mogli su da se pripreme.

Da bi mogla da otključa svoj kozmetički salon nakon duge pauze, vlasnica novobeogradskog salona, Milena Adžić jutros je morala biti na poslu dva sata ranije.

Kako nam je rekla dok je jutros skidala katanac sa svog salona, prethodno je pozvala službu za dezinfekciju kako bi ceo salon bio sređen. Potom se snabdela svim što joj je neophodno kako bi ispunila propisane mere zaštite, postavila sve kako treba na određena mesta u salonu, ali ga na kraju i sama još jednom dezinfikovala.

Milena Adžić Foto: Privatna arhiva

- Za početak, na samom ulazu sam postavila peškir koji je potopljen u alkohol, pa klijent tu odmah dezinfikuje obuću. Ja lično moram da nosim masku, vizir, ali i zaštitnu kapu na glavi. Rukavice se, takođe, podrazumevaju. Klijenti su dužni da imaju svoje maske, ali ukoliko dođu bez njih, ja im dam - objašnjava Milena.

Milena Adžić Ovako izgleda dezinfekcija obuće/ Foto: Privatna arhiva
Milena Adžić Foto: Privatna arhiva

Ona potom dezinfikuje ruke klijentu asepsolom.

Milena Adžić Foto: Privatna arhiva

Dodaje da se rade apsolutno svi tretmani koji su i do sada bili u ponudi, bilo da imaju veze sa negom lica ili tela. Postoje, naravno, pravila kako se ti tretmani sada obavljaju.

- S obzirom na to da recimo u konkretnom slučaju pedikira klijent ne može nositi rukavice, mi kozmetičari ih nosimo i te rukavice se bacaju odmah po završetku rada sa tim klijentom. Ne smeju se koristiti dalje. Kada je reč o nezi lica, ako je u pitanju tretman čišćenja ili bilo koji drugi pri kom klijent ne može nositi masku, opet smo mi ti koji obezbeđujemo zaštitu, u smislu da ja imam masku i vizir. Ako se radi na obrvama ili na trajnoj šminci, klijent tada obavezno ima masku na licu - kaže Milena.

Milena Adžić Foto: Privatna arhiva

- Naravno, pokušavam da napravim neku razdaljinu između klijenta i mene, koliko god je to moguće - dodaje ona.

Ni u jednom trenutku u salonu ne smeju biti dva klijenta, osim ako je reč o velikim prostorima, koji imaju odvojene sobe.

- Zakazivanje telefonom je obavezno, baš da ne bi dolazilo do toga da klijenti stalno ulaze ili da se stvaraju gužve koje nisu dozvoljene - objašnjava Milena.

- Što se mene tiče, a verujem da je tako i u drugim salonima, čim je saopšteno da kozmetičari počinju da rade, žene su odmah počele da zakazuju. Evo, meni su zauzeti svi termini naredne dve nedelje, bez ikakve pauze između klijenata. Zanimljivo je da su zakazivale po četiri tretmana odjednom - priča nam.

Od tretmana, ovih prvih dana najviše se traže termini ta nokte, ali i za kompletan anticelulit program, i program za mršavljenje. Tu su i neizbežni tretmani lica.

Video: Frizerski saloni počeli sa radom: Ne dirajte žene u lepotu

(J. Stakić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule Krtola

    27. april 2020 | 15:03

    Pun mi više “novčanik” ovih prelepotica

  • Ivana tosic

    27. april 2020 | 13:56

    I cena u skladu sa tim

  • Miki

    27. april 2020 | 14:14

    Sisanje 200 dindzi ,ako mu dam masku od 120dindzi i celog ga dezinfikujem sta ce meni da ostane ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA