• 0

Takovska ulica nije uvek izgledala ovako: Nedavno je obnovljena, a i 1976. bila je veliko gradilište

Danas bi se verovatno smatrala pravim uskim grlom da 1976. godine majstori nisu zavrnuli rukave

  • 0
Takovska ulica radovi

Rekonstrukcija Takovske 2018. godine... Foto: Mateja Beljan

Takovska ulica nedavno je, u fazama, obnovljena. Vozači su se hvatali za glavu - jer ona je jedan od glavnih koridora koji severne delove grada i Karaburmu spaja sa jugom i istokom. Ali, nije oduvek izgledala baš tako...

Ova ulica, koja se nalazi u nastavku Kneza Miloša jeste bila važna saobraćajnica i ranije. Ali, bila je uža. Danas bi se verovatno smatrala pravim uskim grlom da 1976. godine majstori nisu zavrnuli rukave, potpuno je razrovali, proširili i obnovili.

Kako su ti radovi izgledali pre 44 godine, podseća fejsbuk grupa Kaldrma BGD.

- Kompletna višemesečna rekonstrukcija glavnih gradskih ulica dešavala se i u ranijim vremenima: naprimer, tokom 1976. godine zbog obimnih radova Takovska ulica bila je zatvorena za saobraćaj od aprila do oktobra meseca. Tom prilikom je proširena za jednu traku, pored kompletne rekonstrukcije kolovoza i trotoara, čime je značajno ubrzan saobraćaj u Beogradu. Stanovnici Beograda su sa radošću prihvatali temeljne obnove ulica kao znak poboljšanja uslova života u glavnom gradu tadašnje Jugoslavije - piše o Takovskoj ulici, uz fotografiju razrovanog gradilišta.

Video: Sudar dva automobila i trolejbusa u Takovskoj: Blokiran saobraćaj na linijama 40 i 41

(M. B.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima