• 6

Studenti osobođeni plaćanja stanarine, a evo za šta još neće morati da izdvoje novac

Sve bonove će moći da prenesu i iskoriste u toku maja

  • 6
Studentski dom Beograd, prazno, koronavirus, vanredno stanje,Srbija

Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Studenti će se vratiti u domove i na fakultete sredinom maja, a svi će biti oslobođeni plaćanja stanarine, od obustave rada do datuma povratka u sobe, dok će im brojne aktivnosti biti besplatno omogućene.

Ovu odluku donela je ustanova Studentski centar "Beograd", uz saglasnost ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a studentima koji su već uplatili stanarinu za deo marta, biće uračunata u narednim mesecima.

Takođe, sve bonove će biti u prilici da prenesu i iskoriste u toku meseca maja tekuće godine, saopštio je SC "Beograd".

O tačnom datumu povratka u domove, koji će biti usklađen sa obavezama na visokoškolskim ustanovama, studenti će biti obavešteni putem sredstava javnog informisanja i sajta Ustanove.

Prema rečima direktora Ustanove Gorana Minića, zaposleni u Studentskom centru "Beograd" su za vreme vanrednog stanja, pored humanitarnih aktivnosti, vredno radili kako bi sve studente sačekali domovi u lepšem izdanju, pa su tako otklonjeni brojni kvarovi, kupatila obnovljena, zidovi okrečeni.

Studentski dom Beograd, prazno, koronavirus, vanredno stanje,Srbija

Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Istovremeno, zaposleni su se trudili da urede prostore ispred domova, gde su zasadili cveće, ofarbali žardinjere i metalne površine.

Teretane, sauna, parking...

SC "Beograd" je, kako bi im dodatno pomogao u odlukama i zdravim navikama, doneo odluku da će po povratku u domove svim studentima biti omogućeno i besplatno korišćenje sadržaja kao što su teretane u domovima u mesecu po njihovom izboru, termini u sauni u Studentskom gradu, besplatno korišćenje parkinga za jedan mesec, za studente koji poseduju lični automobil, kao i besplatni termin za pranje veša u domskim perionicama.

(Telegraf.rs /Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FANTOM

    Evo đeco od mene onih 100 evra . Zna čiča kako je fakultet teško bez para završiti. Vidim fali novca pa neka je alal za nove akademike.

  • Milos

    Nista ovo nema smisla. Kaze ministar sredinom maja ce biti zavrsena online predavanja ali koja online predavanja? Da li slanje prezentacija spada u online nastavu i ko ce to prekontrolisati, jer ce verovatno svi profesori traziti istu kolicinu gradiva? Domovi ce poceti da primaju studente, a sta se desava sa studentima iz Bosne i Crne Gore. Znaci otvaranje granica prema drzavi u kojoj je upitno koliko testiraju a u drugoj ponovo skok obolelih. Ali zato ovaj vikend ponovo policijski cas. Sve je kontradiktorno. Takodje tek sada su omogucili besplatan internet za ljude koji ga nemaju, setili se na vreme.

  • Mira

    A sta ce biti sa studentima iz RS? Kako da se vrate na fax ako su granice zatvorene???

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima