≫ 

Danica Grujičić: Plašim se drugog talasa epidemije, mere ne smeju stati pre Đurđevdana

Kada je reč o merama trijaže dr Grujičić je naglasila da tamo gde su teške operacije mere moraju biti perfektne i zamolila pacijente za razumevanje

  • 5
Dr Danica Grujičić

Foto: Medija centar Beograd

Doktorka Danica Grujičić direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju govorila je o stanju u toj ustanovi na Trećoj web konferenciji za pacijente pod nazivom "TU SMO", a gde su glavne teme korona virus i lečenje pacijenata od drugih bolesti.

Ona je rekal da su lekari u toj ustanovi imali potpuno slobodne ruke da vrate sve pacijente koji su im bili sumnjivi.

- Neko ima temperaturu 37, ali možda će za dva sata imati 39. Kolega ili koleginica imaju potpuno pravo da kažu "ovaj pacijent je sumnjiv" - rekla je ona i dodala da se veoma plaši drugog talasa epidemije korona virusa i da mere ne smeju prestati.

- Pre Đurđevdana to se ne sme uraditi. Sve mora postepeno.

Kada je reč o merama trijaže dr Grujičić je naglasila da tamo gde su teške operacije mere moraju biti perfektne i zamolila pacijente za razumevanje.

- Vojska nam je instalirala šator, trijaža će biti ispred Instituta, dobićemo i od Zelenila klupe da može da se sedne, pacijenti će dobijati vodu da mogu da se osveže. Gužve će biti najveće od 8 do 10 ujutru. Iako zakazujemo, pacijenti vole da dođu rano ujutru misleći da će brže završiti. Treba vremena da se svi uhodaju, morali smo u Institutu radikalno da menjamo navike. Ukinuli smo prisustvo pacijenta na konzilijumima, lekari pišu stanje, prestali smo da idemo u unutrašnjosti, radimo konzilijume video-linkom i ubuduće tako nastavljamo - rekla je ona.

Video: Zoran Gojković o stanju na Institutu za onkologiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PETAR 1

    30. april 2020 | 12:00

    Vas strah je opravdan od virusa, ali ja se bojim sta ce biti posle predstojecih izbora, oko korone smo slozni donekle, ali oko izbora bogami bice 68 godina ja se bojim.

  • RICINUS

    30. april 2020 | 11:39

    A drugi lekari kazu drugacije....verovatno je doktorka struka i vrhunski epidi.... pa zna bolje

  • 💯✍️

    30. april 2020 | 23:14

    DO KRAJA JUNA DRAGA DOKTORICE.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA