Zbog uštede, još 25 parova u Beogradu dobiće šansu za pokušaj vantelesne oplodnje

Gradonačelnik Beograda naveo je da je svestan koliko je borba parova koji iza sebe imaju tri neuspela pokušaja vantelesne oplodnje teška i emotivna

  • 3
vantelesna oplodnja, Spermatozoidi, Sperma, Veštačka oplodnja, vantelesna oplodnja, Beba iz epruvete, Začeće, oplodnja Foto: Shutterstock

Kroz postupak četvrtog pokušaja vantelesne oplodnje o trošku Grada Beograda prošlo je 70 parova od čega je za sada kod osam žena potvrđena trudnoća, među kojima je i jedna blizanačka, izjavio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

On je naveo da će preostalih 30 parova ući u proceduru kada to bude moguće zbog situacije sa korona virusom.

Podsetio je da je Grad Beograd u početku opredelio sredstva za 100 parova, ali i najavio da će još parova dobiti šansu za četvrti pokušaj vantelesne oplodnje.

- S obzirom na to da smo imali uštede, još 25 parova, tačnije svi koji su na listi, a zadovoljavaju uslove imaće šansu za još jedan pokušaj vantelesne oplodnje - dodao je Radojičić.

Naveo je da je svestan koliko je borba parova koji iza sebe imaju tri neuspela pokušaja vantelesne oplodnje teška i emotivna.

- Osim ljubavi i posvećenosti, vrlo je važan i doprinos društva i nadležnih institucija. Zbog toga sam inicirao finansiranje četvrtog pokušava VTO, čime Grad Beograd direktno podržava parove i njihovu borbu. U skladu sa populacionom politikom Vlade Srbije dajemo doprinos da nas u budućnosti bude više - rekao je Radojičić.

Posebno zadovoljstvo, dodao je, očekuje pred kraj ove godine kada ćemo kao rezultat ovog projekta imati novorođene Beograđane, kao i parove koji su se nakon godina pokušavanja konačno ostvarili kao roditelji.

Inače, predlog odluke o finansiranju troškova četvrtog pokušaja biomedicinski potpomognutog oplođenja odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su 25. jula 2019 godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eeeee

    3. maj 2020 | 14:26

    Ko nam je sve ministar.. Majko moja.... SRBIJO SRBIJO. Koliko te volim, toliko te na drugu stranu proklinjem!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA