Beograđani se više ne plaše korone: Šetaju bez maski i rukavica, ulice pune

Život se, izgleda, u glavnom gradu vratio u normalu

  • 99

Već po najavi ukidanja vanrednog stanja, život se u srpskoj prestonici vraća u normalu.

Kafići i restorani danas su imali prvi radni dan posle skoro dva meseca pauze, što je i mnoge građane navelo da izađu u šetnju, sednu na omiljenu kafu i vrate se svojoj rutini.

Pa ipak, uprkos savetima stručnjaka da se i dalje nosi zaštitna oprema, većina stanovnika Beograda danas je šetala bez maski i rukavica. 

Sudeći po snimcima, život se nastavio uobičajenim tokom. Možda čak i prerano.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    4. maj 2020 | 18:36

    Недај Боже, али мислим да ће за две недеље , све испочетка!!!?

  • Pa normalno

    4. maj 2020 | 20:21

    Pa naravno da cemo se vracati u normalu. Naravno da ne nosim masku dok sam napolju, kada ulazim u prodavnicu stavljam masku i rukavice. Ja ne razumem sada zasto i cemu polemisanje oko toga da li neko seta, trckara, vodi decu u park, sedi u kaficu, u kladionici... to mozemo da radimo. Pa ne bi otvarali kafice i restorane da ne mozemo. Pazim na ljude u svom okruzenju, imam prijatelja koji spada u rizicnu grupu. Kada se nadjem sa njim, sedimo na distanci, nosim i masku i rukavice, zbog njegovog zdravlja i osetnog straha. Pre par dana smo se videli, a danas i culi. Necemo se vidjati neko vreme , na njegov predlog, zbog same prirode moga posla ( konobar ), ne znam sa kim cu sve doci u kontakt. Poenta moje price je da razumem zabrinute ljude, ali mozda bi svi mogli da se ugledamo na mog prijatelja. Da rizicne grupe povedu racuna o svom zdravlju. Pa ne mozete se uzdati u druge ljude , tinejdzere , decu da ce u svakom trenutku paziti na vase zdravlje. Pritom ne mislim na bahato i bezobzirno ponasanje, vec na nenamerne greske, koje svi pravimo i tek cemo ih praviti, jer pobogu prvi put smo svi u ovakvoj situaciji, nije bas da znamo sta radimo.

  • Aca

    4. maj 2020 | 17:49

    Pa BG ce biti novo zariste sto posto mi smo uzasno neodgovaran narod kod nemeaca nema sanse ili Izraelaca ovo da vididte

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA