• 0

Beograđanka otvorila poštansko sanduče posle duže vremena, unutra je dočekao najlepši prizor

Beograđanka koja je u Fejsbuk grupi Divlji Beograd objavila fotografiju imala je i jedan zanimljiv predlog

  • 0
Gnezdo

Foto: Facebook/Ljiljana Milic

Gradske životinje su uvek bile snalažljive. Koliko puta ste videli psa lutalicu kako čeka na pešačkom prelazu da pređe? Sećate se onog fazana koji udara kljunom u staklena vrata prvih "komšija" čekajući da izađu i iznesu mu hranu. Jedna Beograđanka se prijatno iznenadila kada je otvorila poštansko sanduče i u njemu zatekla nekoliko već ptića. 

Mama i tata senice uneli su poprilično suve trave i svega mekanog što su mogli da nađu da njihovim potomcima bude što udobnije.

"Otvorili smo sanduče za pisma i dočekalo nas je gnezdo. Lepše pismo nismo mogli ni da zamislimo!", napisala je autorka fotografije.

Beograđanka koja je u Fejsbuk grupi Divlji Beograd objavila fotografiju imala je i jedan zanimljiv predlog.

"Lepo je, dirljivo ali je i zanimljivo, jer predstavlja pojavu koja se javlja sistematski: u urbanim naseljima ptice poput velikih senica prepoznaju i prihvataju razne metalne objekte sa odgovarajućim rupama kao mesta za gnežđenje. U nedostatku stabala sa rupama, poslužiće bandere, poštanski sandučići, strujomeri... Imamo redovno ove primere ovde kod nas na grupi. :)
Da li bi neke bandere ubuduće mogle da se dizajniraju tako da već imaju u sebi predviđena mesta za gnezda? Možemo li da primetimo šta sve priroda konstantno radi da bi se prilagodila i da joj pružimo ruku i podržimo koliko je moguće?"

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima