• 1

Vrtići počeli sa radom, u Beogradu otvoreno 308 objekata: Jasna su pravila koja moraju da se poštuju

Za dolazak dece u vrtić potrebna je potvrda pedijatra

  • 1

Vrtići u Srbiji od jutros su počeli sa radom, a u Beogradu je otvoreno 308 objekata. Zamenik gradonačelnika Goran Vesić posetio je vrtić „Sveta Petka” na opštini Savski venac i tom prilikom istakao da je otvaranje vrtića potvrda da se život normalizuje.

On je naveo da su svi vrtići u Beogradu dezinfikovani, a dvorišta tretirana na krpelje.

Vrtići ponovo rade

Otvoreni vrtići u Beogradu / Foto: Beoinfo

– Za sada je preporuka da u vrtiće idu deca čiji roditelji rade, ali Grad neće vratiti nijedno dete iz vrtića – rekao je Vesić za Tanjug.

Ispred svih vrtića postavljene su dezobarijere, a roditeljima i mališanima se na ulazu meri temperatura. Zamenik kaže da se u vrtiće vraća 5.890 zaposlenih, te dodaje da se nije vratilo 225 radnika, 61 medicinska sestra i 120 spremačica, koje su pomagale u kovid bolnicama.

Planirano je da se u vrtiće u Beogradu vrati od 20.000 do 25.000 dece, a prema Vesićevim rečima, sa radom počinju i državni i privatni vrtići.

Gradski sekretar Slavko Gak kaže da je Grad uradio sve da deca budu bezbedna i da su sve preporuke struke poštovane.

Vrtići ponovo rade

Otvoreni vrtići u Beogradu / Foto: Beoinfo

Dodao je da većinu propisanih mera, oko 80 odsto, vrtići već sprovode u svojim svakodnevnim aktivnostima.

Za dolazak dece u vrtić potrebna je potvrda pedijatra. Međutim, to nije ništa novo, jer je potvrda pedijatra bila neophodna i ranije, u situaciji kada dete ne dolazi pet dana u vrtić – rekao je Gak.

Vrtići ponovo rade

Otvoreni vrtići u Beogradu / Foto: Beoinfo

On je dodao da će predškolske ustanove biti fleksibilne i po pitanju potvrde za roditelje, ukoliko je neophodno da rade iz sedišta firme. Gak je naveo da je Grad obezbedio svu neophodnu opremu za zaposlene. Nabavljeno je 100.000 maski i 100.000 rukavica, 17.000 perivih maski, kao i sva neophodna sredstva za dezinfekciju.

Direktorka Predškolske ustanove „Savski venac” Gordana Petrović, koja je jutros dočekala mališane u objektu „Sveta Petka”, kaže da će danas u tom objektu biti oko 35 dece, od njih 280, koliko je inače upisano. Navela je da je svih 11 objekata u okviru Predškolske ustavnove „Savski venac” od jutros otvoreno.

Vrtići ponovo rade

Otvoreni vrtići u Beogradu / Foto: Beoinfo

– Napravili smo operativni plan kako raditi u manjim grupama i kako deci olakšati boravak. Nadamo se da će deca polako početi da se vraćaju u vrtiće – rekla je Petrovićeva.

Događaju je prisustvovao i podsekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Igor Raičević.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima