• 4

Neki vozači GSP već su skinuli maske, a to nikako ne smeju da rade. Putnici podeljeni sa zaštitom

Propisana je obaveza da svi vozači GSP-a nose maske i rukavice i to se kontroliše.

  • 4
BEOGRAD AUTOBUSI PREVOZ PUTNICI U AUTOBUSU SA MASKAMA I RUKAVICAMA

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Kada je uvođeno vanredno stanje zbog korona virusa, vozači autobusa, koji su naravno najugroženiji, zatvarali su raznim preprekama prednji deo vozila i prva varata nisu otvarali. Sada su pravila malo drugačija.

Putnici ulaze na prednja vrata, izlaze na sva ostala, moraju da imaju maske i ne smeju da prave gužvu - postoje određena mesta za sedenje i linije za stajanje.

Vozači, naravno, takođe moraju da nose maske i rukavice... ali.

- Ja sam danas videla dva vozača tramvaja bez maske. Mi putnici smo dužni da ih nosimo, a oni? - pita se jedna putnica.

I jedan naš čitalac iz Zemuna kazao je da neretko vidi vozače koji nose maske, ali ih spuštaju.

Autobus

Foto: Mateja Beljan

- Nije lako izdržati pod tom maskom ceo dan. Ali, kao što to mogu kasirke, lekari, policajci, što ne bi i oni, sebe da sačuvaju - kazao nam je.

Kako smo saznali, propisana je obaveza da svi vozači GSP-a nose maske i rukavice i to se kontroliše.

Možda je malo teži deo posla kontrolisati putnike. Nekada se desi da i u celom, doduše polupraznom autobusu, niko nema masku, a nekada da bude revnosnih putnika koji je ipak nose.

- Evo, ja sad ovde sedim, nema nikoga oko mene, maska mi nijepotrebna. Ali, ipak je nosim, to je stvar kulture, da bi se i drugi osećali sigurnije, da kad već moramo da se vozimo, makar ne zaziremmo jedni od drugih - kazao nam je jedan putnik.

(M. B.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дража

    Шта ће возачу маска кад је одвојен физички од путника?! 🤦‍♂️

  • Zoran

    Maska koju kupite za 120.dinara svoju namenu izgubi posle 2-3 sata. Ako idem prevozom treba mi jedna maska i ako se vracam druga maska + hodanje ulicom treca maska na dan+ uz sve to rukavice.Pitam se ko ima tih sredstava u svom kucnom budzetu da menja tri maske u toku dana +par rukavica.Na mesecnom nivou veliki trosak za jednu porodicu??? A da je guzva u javnom prevozu sve veca svakodnevno evidentno je ljudi moraju do posla sa maskom ili bez ne pita ih niko.!!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima