• 2

Produžen rok za sve Beograđane: Evo do kada će moći da se izmire zaostala dugovanja za komunalije

Komunalna preduzeća su izašla u susret potrošačima oko izmirenja zaostalih dugovanja. "Vodovod" olakšicu namenio stanarima kuća, "Infostan" čeka zvaničan datum

  • 2

Svim sugrađanima koji nisu izmirili obaveze za komunalije dospele u februaru, martu i aprilu, javna komunalna preduzeća, izašla su u susret i omogućila im izmirivanje obaveza do kraja juna! Redovnim platišama neće biti uskraćeno korišćenje popusta, a neće biti obračunate ni kamate zbog kašnjenja plaćanja računa JKP "Infostan tehnologije" i JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" tokom vanrednog stanja.

Iako su isprva olakšice u vidu odloženog plaćanja bile namenjene isključivo Beograđanima starijim od 65 godina, "Infostan" je tokom vanrednih okolnosti zaštitio i ostale korisnike.

Šalter, dokumenta

Plaćanje računa / Foto: Shutterstock

- Kamata na kašnjenje će početi da se obračunava od junskog računa objedinjene naplate, u skladu sa važećim Zakonom o zateznoj kamati. Pravo na obračun popusta i subvencija ostvariće svi korisnici, koji redovno plaćaju račune i nemaju dug prema Sistemu objedinjene naplate - otkrivaju u "Infostanu" za "Novosti".

Ovo preduzeće u prethodnom periodu vanrednih okolnosti, takođe, nije pokretalo nove postupke prinudne naplate. Zastalo se i sa sprovođenjem do tada pokrenutih postupaka izvršenja. Kako navode u "Infostanu", akcija reprograma dugovanja biti produžena najmanje za dodatnih 90 dana, odnosno do 6. avgusta, kako bi svi zainteresovani mogli da reprogramiraju dug po povoljnim uslovima.

I JKP "Vodovod i kanalizacija" doneo je odluku da olakša sugrađanima koji stanuju u kućama i rok za namirivanje obaveza dospelih u vreme vanrednog stanja produži do kraja juna.

- Svim potrošačima iz kategorije "domaćinstva" odobreno je produženje roka plaćanja računa za februar, mart i april. Korisnici koji plate u novom, produženom roku smatraju se redovnim platišama i ostvaruju pravo na popust od pet, šest ili sedam odsto - kažu u "Vodovodu".

Dinari, novac, plata, pare, novčanik

U susret se izašlo i kada je reč o reprogramu dugovanja / Foto: A. Nalbantjan

U susret se izašlo i kada je reč o reprogramu dugovanja, koji su korisnici potpisali pre početka vanrednih okolnosti. "Beogradski vodovod" zastao je sa izmirenjima ugovorenih obaveza dospelih za mart, april i maj. Visina ugovorenih obaveza ostaje nepromenjena i korisnici koji su potpisali ugovore, bez ikakvih posledica, račune mogu izmiriti počevši od juna 2020. godine.

Žalbe na mejl adresu

Šalter Službe tehničke dokumentacije JKP "Vodovod i kanalizacija" u Ulici kneza Miloša od ponedeljka ponovo radi, svakog radnog dana od 9 do 13 časova. Šalteri za plaćanje računa i reklamacije neće raditi do daljeg. Ipak, žalbe na iznos mogu se obaviti popunjavanjem obrasca na zvaničnoj internet stranici preduzeća, elektronski na mejl adresu info@bvk.rs, poštom ili pozivom na broj 011/3402-053.

Video: Grčić: Računi svima niži pet odsto,ako se plate do kraja juna

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Raska

    A ovi dole,gore, levo,desno od Beograda sta oni kukavci sta da rade.Stop beogradizaciji Srbije

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima