Drekavac, 5G mutant ili konjska muva, šta se Beograđanki Julijani mota po stanu? Imamo odgovor

Ispod našeg prvog teksta neki su čak napisali da je u pitanju žaba

  • 2

Niko do stručnjaka entomologa nije pomogao Beograđanki Julijani da sazna šta joj se to "mota" po stanu. Kako nam je rekla, mislila je da je u pitanju čaura moljca koja je visila sa plafona i koja je, kaže Julijana, fenomenalno izgledala. 

U reagovanjima na naš tekst mogli smo da pročitamo da neki misle da je u pitanju "konjska muha", 5G mutant", "žaba", "drekavac" ili "mutacija pustinjskog skoči-miša". U jednom komentaru se Beograđanki preporučivalo da ostavi čauru u teglu pa će se videti šta je kad se "ispili".

čaura, moljac Foto: Julijana Konstantinović

Julijana nam je ispričala da živi na prvom spratu, ali da zbog suterena deluje kao da je na drugom, pa nije sigurna da li je stvor uleteo ili dopuzao. A primetno je da je  larva menjala mesta u stanu.

Ispstavilo se da se kod Julijane uselila larva (u džaku) noćnog leptira iz familije Psychidae, Canephora hirsuta.

čaura, moljac Foto: Julijana Konstantinović

Najveći noćni leptir u Evropi je paunovac. Mužjak može da oseti ženku po mirisu na nekoliko kilometara, a one su deblje i tromije od partnera. Njima oči ne znače puno, miris im je sve - osećaju čak i najmanje koncentracije feromona.

Određeni noćni leptiri kao što je gubar su jedna od najvećih štetočina i pretnja poljoprivrednicima. Najviše štete nanose u voćarstvu, hraneći se lišćem različitih voćnih stabala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tara

    12. maj 2020 | 17:24

    Da ti se nebi vise motalo kupi sprej poprsci stan provetri ga posle i prica zavrsena.

  • Stana

    12. maj 2020 | 18:48

    Ja ipak mislim Draga da je to Drekavac 😈 bio .... Naj sličniji je njemu koliko sam uspela da vidim na toj slici .. Nedo Bog nikome 😞

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA