≫ 

Ubica ptica hara na Novom Beogradu: Puca iz vazdušne puške, niko ne može da ga otkrije

- Takve osobe su opasne po okolinu i moraju da budu pronađene i kažnjene. U pitanju je krivično delo - poručuju iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica

  • 11
Ubica ptica Foto: Facebook/Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije/dr vet. med. Ana Vukićević

Nepoznata osoba pucala je iz vazdušnog oružja početkom maja ove godine na Novom Beogradu u bloku 45, kod šetališta "Lazaro Kardenasa".

Tom prilikom upucana je ptica, odrasli gačac koji je tako lišen slobode i svoje porodice zbog nečije obesti.

Kako je navedeno na Fejsbuk grupi Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, dijabola je gačcu smrskala zglob u krilu.

Povreda je bila opasna po život, ptica je imala otvoren prelom i lom u zglobu, te je gačcu urađena amputacija desnog krila.

- Molimo vas da policiji i tužilaštvu prijavite svaku osobu koja iz vazdušnog oružja puca na životinje. Takve osobe su opasne po okolinu i moraju da budu pronađene i kažnjene. U pitanju je krivično delo - navode iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.

Kako dodaju, Društvo poslednjih godina javnosti ukazuje na strahovit problem koji je nastao slobodnom prodajom i posedovanjem vazdušnog oružja.

- Kao direktnu posledicu beležimo ogroman porast slučajeva ubijanja i ranjavanja ptica i drugih životinja u seoskim i gradskim sredinama - poručuju.

Video: Beograđanin u kući i na poslu držao mašinu za punjenje municije i još 7.000 razloga za hapšenje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA