• 1

Posle dva meseca pauze, studenti se danas vraćaju u domove: Zabranjene posete, prenoćišta, slavlja

Stanarine koju su akademci platili u martu biće uračunata za maj

  • 1
Goran Minić, direktor, Studentski centar Beograd, dezinfekcija Studentski grad

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Nakon dvomesečne pauze danas će studentski domovi u Beogradu primiti prve studente. Zbog obaveza na fakultetima u domove se vraća između 3.000 i 3.500 studenata. U Studentskom gradu sve je spremno za prijem stanara, okrečene su i dezinfikovane sve sobe, detaljno oprane i dezinfikovane sve površine, pokošena trava.

Direktor Studentskog centra Beograd Goran Minić je rekao da vrata otvaraju svi domovi, ali i osam restorana od 14 koliko posluje u okviru SC "Beograd". On kaže da su svi fakulteti, visoke strukovne škole, dostavili spiskove studenata koji u maju imaju obaveze - ispitne rokove, blok nastavu, laboratorijske vežbe.

Goran Minić, direktor, Studentski centar Beograd, dezinfekcija Studentski grad

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- U studentske domove se vraćaju samo oni studenti za koje su nam visokoškolske ustanove dostavile da imaju obaveze u maju. To je 30 do 35 odsto naših kapaciteta, odnosno 3.000 do 3.500 studenata - kaže Minić.

Stanarine koju su akademci platili u martu biće uračunata za maj, a bonove koje su kupili u martu i nisu uspeli da iskoriste, moći će da iskoriste u maju.

Od 14 restorana, danas će biti otvoreno osam, i to Studentski grad, Karaburma, Voždovac, "Kralj Aleskandar Prvi", "Rifat Burdžević", Zemun, "Patris Lumumba" i Košutnjak.

Studentski dom Beograd, prazno, koronavirus, vanredno stanje,Srbija

Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Minić je istakao da su sv domovi u okviru Studentskog centara Beograd svakodnevno higijenski održavani, da se dezinfikovani i provetravani, da se ne uključuju klime, a da zaposleni nose maske i rukavice.

U domovima su zabranjene posete, prenoćišta i sva slavlja u studentskim sobama.

Video: Od sutra ponovo s radom počinju studentski domovi u Beogradu

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • espresso

    Ko ce to iskontrolisati Bice tu svasta a ponajmanje distance

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima