≫ 

Od ponedeljka u vrtiće bez potvrde o zaposlenju roditelja

Gradski prevoz jedna od najrizičnijih i najkomlikovanijih tačaka u velikim gradovima, zbog čega je važno da svi daju svoj doprinos, putnici, organizatori i zaposleni

  • 1
Goran Vesic Foto: Beoinfo

Od ponedeljka za boravak dece u vrtićima neće biti potrebne potvrde roditelja da su zaposleni, najavio je danas gradonačelnika Beograda prof. dr Zoran Radojičić.

On se osvrnuo na prethodnu nedelju kada su vrtići nakon ukidanja vanrednog stanja počeli da rade, ističući da je broj dece bio i manji od očekivanog, prosečno njih oko četiri hiljade.

- Sve mere i preporuke stručno-operativnog tima zaposleni u predškolskim ustanovama sprovode. Od ponedeljka očekujemo nešto veći broj dece, ali i dalje stoji preporuka da tu uslugu treba koristiti ako je neophodna, da ne bismo opteretili vrtiće i čitavu tu službu. Zato je možda bolje ne žuriti sa dovođenjem dece u vrtiće ukoliko ima ko da ih pričuva. Ipak, spremni smo da dočekamo veći broj dece - rekao je Radojičić za TV Prva.

Situacija se na dnevnom nivou prati i zaposleni poštuju sve preporučene mere. Problema nije bilo jer su zaposleni veoma posvećeni, ocenio je gradonačelnik.

Radojičić se osvrnuo i na situaciju u javnom gradskom prevozu. On je naveo da je u početku bilo od 20 do 30 odsto zauzetosti kapaciteta, a protekle nedelje nešto više, na nekim linijama i oko 60 procenata.

- Dnevno pratimo stanje na terenu i u skladu sa potrebama reagujemo. Na početku je bilo 1.058 autobusa na gradskim linijama i oko 250 na prigradskim linijama. Na osnovu analize broja putnika i opterećenosti pojedinih linija, povećan je broj vozila za oko 55 i to za 27 gradskih i dve prigradske linije. Od ponedeljka biće uspostavljen prevoz putnika i na četiri minibus linije - istakao je Radojičić.

Gradonačelnik je rekao da je gradski prevoz jedna od najrizičnijih i najkomlikovanijih tačaka u velikim gradovima, zbog čega je važno da svi daju svoj doprinos – putnici, organizatori i zaposleni. On je apelovao na građane da i dalje koriste maske u javnom prevozu i uopšte u zatvorenom prostoru, jer ta vrsta opreznosti znači i mnogo veću sigurnost za sve.

Video: Šarčević: Ja sam tek na portalu Telegraf saznao šta se dešava u Domu zdravlja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Obozavalac

    16. maj 2020 | 11:00

    Smatram da je lepa vest. Ali da li će roditelji poslati svoju decu a čuje se da neki nisu uradili testove misleći na vaspitače, čisto sumnjam. Zelimo da naša deca što pre krenu naravno, ali upravo želimo i potvrdu da su nastavnici, predavači i kompletno osoblje, kuvari, čistačice, pcr test prošli... Zar ne.. A samim tim i obezbeđenje. Hvala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA