• 1

Sigurnoj kući u Beogradu dodeljeni paketi sa hranom i zaštitnom opremom

U ovoj Sigurnoj kući trenutno boravi ukupno 35 žena i dece

  • 1

Sigurna kuća u Beogradu dobila je danas pakete sa hranom i zaštitnom opremom koja podrazumeva maske, rukavice, dezinfekciona sredstva i dezobarijere.

Pakete je uručio zamenik gradonačelnika Goran Vesić koji je podsetio da je vanredno stanje ukinuto, ali da epidemija korona virusa u Srbiji još traje, te da su epidemiološke mere i dalje na snazi.

- Grad Beograd brine ne samo o svojim institucijama, već i o institucijama koje su u našem sistemu iako mi nismo formalno njihovi osnivači, a jedna od nama najdražih među njima je Sigurna kuća - rekao je Vesić.

Naveo je da u Sigurnoj kući trenutno boravi ukupno 35 žena i dece i da niko od njih nije zaražen korona virusom.

- To govori o tome da su na vreme kao i sve druge institucije, kako beogradske tako i one kojima smo mi kao Grad pomagali, sproveli apsolutno sve mere koje su bile važne za zaštitu korisnika i zaposlenih - rekao je Vesić.

Naveo je da Grad ima puno planova kada je u pitanju Sigurna kuća koja će, najavio je, dobiti novi vrtić.

- Nastavićemo da pomažemo Sigurnoj kući i to ne samo mi, već ćemo da animiramo razne društveno odgovorne kompanije da im pomažu, kao što smo činili i pre uvođenja vanrednog stanja - rekao je Vesić i podsetio da su, između ostalog, pojedine kompanije obezbedile zaposlenje za korisnice Sigurne kuće.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević je rekla da je Grad Beograd za svaku sigurnu kuću obezbedio zaštitnu opremu, beskontaktne toplomere i dezobarijere, da je Zavod za biocide i medicinsku ekologiju vršio dezinfekciju, te da su obezbeđena i dezinfekciona sredstva.

Navela je da je sve to, osim za Sigurnu kuću, obezbeđeno i za sve druge ustanove socijalne zaštite koje su u sistemu Grada Beograda i dodala da to ne bi bilo moguće bez podrške zamenika gradonačelnika.

- On je na vreme sve to obezbedio i borio se svakodnevno sa nama kako bi naše ustanove sve to na vreme imale jer je to konkretno pomoglo da se zaštiti zdravlje svih korisnika i zaposlenih u sistemu socijalne zaštite - rekla je Stanisavljević.

Koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević je zahvalila na pomoći.

- Uspeli smo da zaštitimo zdravlje svih zaposlenih i korisnika Sigurne kuće. Međutim, to nije završena priča jer imamo situaciju da se žene vraćaju na poslove gde su radile i pre vanrednog stanja tako da je rizik sada malo veći jer one odlaze, vraćaju se i potrebno je i više voditi računa nego ranije - rekla je Stanojević.

Video: Rajko objasnio kako žene tuku muškarce

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    Kakva je to sigurna drzava kad ima sigurne kuce,zar netrebaju biti dobri zakoni da bi narod bio siguran,neznam svrhu toga svega osim slabosti sistema,u mnogim teskim vremenima pojave se se uvek neke paralelne institucije koje nadju uhlebljenje i dobru zaradu,dobri zakoni,dobro pravedno i posteno susdstvo ,posteni izvrsni organ su faktor stabilnosti drzave i sistema u njoj,zato se zalezem uvek za takve vrednosti

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima