• 1

Komunalni radnici od danas na eletro-trotinetima: Pogledajte kako se kreću

Novi trotineti su opremljeni kantom za odlaganje otpada, četkom i metlom za čišćenje, dve vrste đubrovnika, kutijom za odlaganje ličnih stvari, ali i mini tankom sa vodom i prskalicom, kako bi mogli čak i da operu manji deo javne površine

  • 1
komunalci na trotinetima

Foto: JKP Gradska čistoća

Od danas će komunalni radnici ulice prestonice čistiti brže i efikasnije uz pomoć novih, modernih elektro-trotineta koji su opremljeni sredstvima za čišćenje, ali i pranje pešačkih zona. Takođe, nabavljeni su i dodatni elektro-usisivači, tako da će komunalnim radnicima biti znatno olakšan rad, a za isto vreme će moći da očiste veću površinu.

JKP "Gradska čistoća" Beograd konstantno radi na modernizaciji mehanizacije i opreme za rad, ali i na poboljšanju uslova rada svojih zaposlenih, čime se poboljšava kvalitet i efikasnost usluga koje ovo preduzeće pruža Beograđanima.

- Komunalni radnici obavljaju težak i odgovoran posao i naši sugrađani ih na ulicama glavnog grada mogu videti 24 sata dnevno, ali sada po prvi put i na specijalnim elektro-trotinetima. Ti vredni ljudi, dnevno prelaze peške dosta kilometara čisteći trotoare i pešačke zone, a sada će im elektro-trotineti ne samo olakšati posao, već ih učiniti i mnogo bržim. Pri tome, trotineti su 100% ekološki, jer ih pokreće elektro-motor i baterija koja se puni na struju. Za sada smo obezbedili 12 trotineta, koji će verujem ubrzo dati dobre rezultate i tek tada ćemo odlučivati o eventualnom povećanju njihovog broja - istakao je Marko Popadić, direktor JKP "Gradska čistoća".

Novi trotineti su opremljeni kantom za odlaganje otpada, četkom i metlom za čišćenje, dve vrste đubrovnika, kutijom za odlaganje ličnih stvari, ali i mini tankom sa vodom i prskalicom, kako bi mogli čak i da operu manji deo javne površine.

- Jednim punjenjem baterije, elektro-trotineti mogu da pređu oko 30km, a pretežno ćemo ih koristiti na pešačkim zonama. Pored toga radnici su dobili i posebne uniforme, tako da će biti i mnogo reprezentativniji. Već neko vreme ulice u centralnim opštinama se čiste i savremenim elektro-usisivačima i s obzirom da sa njima imamo jako dobro iskustvo, jer se već deset svakodnevno koristi, nabavili smo još 11 novih.

Oni pri radu takođe ne zagađuju životnu sredinu i tokom čišćenja ne podižu prašinu već je usisavaju, a mogu da sakupe i krupniji otpad. Njima upravlja komunalni radnik i veoma su laki za upotrebu“ kaže Popadić.

On je podsetio da je "Čistoća" u prethodnih godinu dana obnovila i modernizovala vozni park najviše u istoriji ovog preduzeća koje traje gotovo vek i po, ali i najavio da će tim tempom nastaviti da jača preduzeće, unapređuje i obezbeđuje sve kvalitetniju komunalnu uslugu sugrađanima, a sredstva za rad zaposlenima.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima