≫ 

Ove 3 ulice u Beogradu i jedno naselje izbegavajte danas kad počne kiša: Tu su bile najjače poplave

Gradonačelnik je istakao da je u ovakvim situacijama važna saradnja građana i komunalnih službi

  • 0
Beograd, nevreme, kiša, potop, potopljeni automobili Foto: Tanjug/Rade Prelić

Gradske službe su u pripravnosti, a ekipe komunalnih preduzeća na terenu, s obzirom na to da očekujemo nove padavine, istakao je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić nakon redovnog kolegijuma sa saradnicima.

Zbog sinoćnog jakog nevremena, kao i najavljenih padavina, sastanku su prisustvovali i direktori JVP "Beograd vode" Dejan Kovačević, JKP "Zelenilo – Beograd" Slobodan Stanojević i JKP "Vodovod i kanalizacija" Dragan Đorđević, kao i načelnik Uprave za vanredne situacije u Beogradu Rade Milošević.

Oni su informisali gradonačelnika o aktivnostima koje su preduzete tokom sinoćnog nevremena, s obzirom na to da je u pojedinim delovima grada palo i do 70 litara kiše po metru kvadratnom.

INVALIDITET DAN RADOJCIC Zoran Radojičić - Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, na Senjaku je palo oko 70 litara kiše, na Vračaru oko 65, na Košutnjaku blizu 60. Radi se o ogromnim količinama vode koje naš sistem nije mogao jednovremeno da primi. Delovi grada u kojima je situacija bila najkritičnija su Autokomanda, Požeška i Valjevska ulica, kao i naselje Braće Jerković. Ekipe komunalnih službi grada radile su čitavu noć na otklanjanju posledica nevremena, radnici JKP "Zelenilo - Beograd" su do jutra uklanjali porušena stabla i prelomljene grane - rekao je gradonačelnik Radojičić.

Gradonačelnik je istakao da je u ovakvim situacijama važna saradnja građana i komunalnih službi, sa ciljem da ovakve vremenske neprilike prebrodimo bez veće štete.

- Hidrometeorološke službe ne pridviđaju za danas tako obilne padavine, kao što su bile juče. Svakako da pratimo njihove informacije, a komunalne službe su spremne da reaguju blagovremeno - rekao je gradonačelnik Radojičić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA