Žitni kantar otvoren na zemunskoj pijaci

JKP „Gradske pijace“ svečano je otvorilo rekonstruisani objekat Žitni kantar koji se nalazi u srcu zemunske pijace

  • 3
Goran Vesić, žitni kantar, zemunska pijaca Foto: Beoinfo

Žitni kantar predstavlja značajnu kulturno-istorijsku građevinu, sagrađenu pre Prvog svetskog rata kao objekat u kome se prvobitno merilo žito, po čemu je i dobio naziv, a nešto kasnije se tu prodavala i riba.

Goran Vesić, žitni kantar, zemunska pijaca Foto: Beoinfo

Žitni kantar dobio je novi sjaj spajajući tradicionalno i moderno. Po uzoru na velike evropske gradove, pijaca u Zemunu dobila je kutak u kojem stanovnici Beograda mogu uvek da kupe svežu morsku i rečnu ribu, ali i da u društvu porodice i prjatelja uživaju u ribljim specijalitetima koji se pripremaju na licu mesta. Rekonstrukcija Žitnog kantara upotpunila je zemunsku pijacu, jednu od najlepših beogradskih pijaca koju krasi tradicija kao i veliki izbor svežih i zdravih namirnica.

Goran Vesić, žitni kantar, zemunska pijaca Foto: Beoinfo

Svečanom otvaranju rekonstruisanog objekta prisustvovali su Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Grada Beograda, Bojan Bajagić, direktor JKP “Gradske pijace”, Olivera Vučković, direktorka Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda i Dejan Matić, predsednik opštine Zemun.

Goran Vesić, žitni kantar, zemunska pijaca Foto: Beoinfo

Posetioce zemunske pijace u subotu i nedelju, 13. i 14. juna očekuje mali bazar domaćih proizvoda: vina, rakije, raznovrsnih soseva i sireva, začina, tartufa, meda kao i ostalih gastronomskih đakonija. Svi ljubitelji ribe će tokom vikenda imati popust od 10% pri kupovini u Žitnom kantaru.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA