Zmija od dva metra prestrašila vikendaše na Kosmaju: Motala se oko naše dece

Snimili su da bi mogli da se posavetuju koja je zmija u pitanju

  • 20

Jedan smuk snimljen je danas na Kosmaju, na asfaltiranom delu puta, a izmamilo ga je toplo vreme. Vlasnici vikendica isprva su se prestrašili, kad su videli gmizavca dugog više od dva metra.

- Nije mi bilo svejedno! U prvom momentu nisam znao da li je opasna zmija ili ne, jednostavno nam je presekao put. A toliko je dugačak, da smo sačekali da krene ka ivici puta da bismo ga snimili. Tu se nalaze i vikendice, pa je zato strah bio veliki - kaže čitalac Telegrafa Dejan D., koji nam je prosledio snimak.

Kako kaže, kad je strah "ispario", shvatili su da je u pitanju smuk.

Ove zmije su za ljude bezopasne, a višestruko su korisne, jer kao i druge zmije uništavaju miševe i druge glodare. Smuk se zavlači u temelje, podrume, tavane, pa ga u narodu zovu - čuvarkuća.

Zmije ne napadaju čoveka, uvek će pre da se sklone, a ujedaju samo u samoodbrani, kad su životno ugrožene i ne mogu da pobegnu.

Redakcija portala Telegraf.rs apeluje na sve ljude da ne ubijaju životinje, već da budu odgovorni prema njihovom životu, a samim tim i svom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kvrcko

    13. jun 2020 | 14:45

    Ipak , mislim da su vikendaši preplašili zmiju !

  • Boki

    13. jun 2020 | 15:34

    Ljudi ako naidjete na zmiju,stanite i sacekajte da ode svojim putem.To je citava filozofija.Toliko puta mi se to desilo da sam oguglao.Stanem divim se njenoj lepoti i i kada ode ja nastavim svojim putem.

  • 4k4.Dex

    13. jun 2020 | 15:11

    Taj smuk tu inace zivi lovi miseve i pacove. Pre ce biti da su se deca motola oko njega a vi nega preplasili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA