≫ 

U dva vrtića na Mirijevu potvrđena korona, u jednom "indirektno": Iz uprave kažu da roditelji znaju

Informacije iz PU "Zvezdara" potvrdio Gradski sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu

  • 3
Vaspitačica, maska, vrtić, koronavirus Foto: Shutterstock

U vrtiću "Sunce" na Mirijevu jedno dete iz jaslene grupe ima oca zaraženog korona virusom, međutim, ni za to dete ni za drugu decu koja su pod upravom gradske Predškolske ustanove "Zvezdara" nema laboratorijske potvrde o zarazi korona virusom, saznaje Telegraf.rs

Kako su iz PU "Zvezdara" naveli za naš portal, od otvaranja vrtića, što je bilo 11. juna, potvrđeno je prisustvo virusa u dva objekta, oba na Mirijevu - "Sunce" i "Zvončica".

- Vrtić „ Zvončica“ gde je potvrđeno prisustvo virusa kod četiri spremačice, koje su izolovane, kao i svi zaposleni koji su bili u direktnom kontaktu sa njima, a vrtić je kompletno dezinfikovan nakon potvrde. I u vrtiću „ Sunce“, indirektno, odnosno imamo potvrđeno prisustvo virusa kod oca jednog deteta iz jaslene grupe, koji nije prethodnih dana dolazio u vrtić. Po dobijanju informacije svi roditelji vrtića " Sunce" su obavešteni - stoji u zvaničnom odgovoru ustanove.

Informaciju o tome da u vrtiću "Zvončica" postoje četiri zaražene osobe, te da je reč o zaposlenima, potvrdili su nam i iz Gradskog sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu.

- Predškolske ustanove imaju obavezu da odmah obaveste Sekretarijat ukoliko se potvrdi prisustvo virusa korona bilo kod dece ili zaposlenih. Za vrtić „Zvončica“ potvrđeno je prisustvo virusa kod četiri spremačice, ne i kod dece. Vrtić je po preporuci Gradskog zavoda za javno zdravlje dezinfikovan, svi koji su bili u kontaktu sa zaraženima su izlovani i dalje se postupa prema utvrđenim procedurama i uz poštovanje svih preventivnih mera zaštite koje važe u svim vrtićima - naveli su za Telegraf.rs iz Sekretarijata.

Oba vrtića rade

Kako su nam objasnili, spremačice nisu bile u kontaktu sa decom, te nije bilo potrebno izolovati decu.

- Bile su samo međusobno u kontaktu u prostoroji za pauzu, pa su koleginice izolovane. Vrtić radi, dezinfikovan je, kontakti su izolovani, što su i bile mere Gradskog zavoda - kazali su nam.

U vezi sa onim što je iz PU "Zvezdara" naznačeno kao indirektno prisustvo korone u vrtiću "Sunce", kazali su nam dodatno da dete zaraženog roditelja nije zaraženo, ali da je cela porodica izolovana. Utom, su potvrdili informaciju da otac po to dete nije dolazio uvrtić, kao i da nema zaraženih kontakata deteta.

Video: Kako da razgovarate sa decom o korona virusu?

(B. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Majka

    15. jun 2020 | 17:51

    Opa bato, opet zaraženih.

  • J...

    15. jun 2020 | 23:52

    Nema potrebe zatvarati vrtice niti bilo koju ustanovu vec skloniti bolesne i potencijalne!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA