Novi klub za stare u Mirijevu

Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević i član Opštinskog veća Zvezdare Vladan Jeremić obišli su danas novi klub za stare u Mirijevu

  • 1
Novi klub za stare u Mirijevu Foto: Beoinfo

Ovom prilikom istakla je da će ovo biti drugi klub za penzionere na teritoriji opštine Zvezadara, čije se otvaranje očekuje uskoro, u skladu sa preporukama Gradskog štaba za vanredne situacije i Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograda.

– Danas smo obišli završene radove na novom klubu za starije sugrađane u Mirijevu. Za ovaj objekat izdvojena su sredstva u iznosu od skoro 8.378.000 dinara. Urađeni su unutrašnji i spoljašnji radovi koji su obuhvatili uređenje platoa ispred objekta, kompletnu zamenu fasadne i unutrašnje stolarije, izradu rešetki za prozore, postavljanje nove keramike na podovima, formiranje novog sanitarnog čvora sa ugradnjom novih sanitarija i instalacija. Objekat je opremljen i novim nameštajem, belom tehnikom i tehničkom opremom – rekla je Nataša Stanisavljević.

Novi klub za stare u Mirijevu Foto: Beoinfo

Ona je podsetila da je u prethodnom periodu, u skladu sa potrebama najstarije populacije, širenjem klupske mreže razvijena vaninstitucionalna zaštita.

– Otvoreno je 11 novih klubova za penzionere i to na četiri opštine koje do sada nikada nisu imale klubove za druženje penzionera. Pre svega, to su Barajevo, Zvezdara, Zemun, Rakovica, a na Voždovcu, Novom Beogradu, Vračaru, Zemunu i Čukarici su, osim postojećih, otvoreni i novi klubovi. Kompletno su renovirani klubovi „Svetogorska”, „Savski venac” i „Mladenovac”, a posle 20 godina i klub „Palilula”. Naš cilj je da na svakoj opštini imamo bar jedan klub za stare, što smo i postigli. U 2020. godini, osim ovog kluba za stare u Mirijevu, otvaramo još jedan na Voždovcu i na Banjici, te ćemo na taj način imati ukupno 13 novih klubova – kazala je Stanisavljevićeva.

Novi klub za stare u Mirijevu Foto: Beoinfo

Sekretarka za socijalnu zaštitu je istakla da u Beogradu sada ima 31 klub za penzionere, a 2013. godine ih je bilo 20.

– Nastavljamo da unapređujemo zaštitu starih lica u Beogradu razvijanjem raznovrsnih servisnih usluga namenjenih našoj najstarijoj populaciji i kreiranjem inovativnih socijalnih usluga. Takođe, kontinuiranom međusektorskom saradnjom institucija i ustanova koje se bave zaštitom naše najstarije populacije, prioritet socijalne politike Grada Beograda i dalje će biti zaštita naših najstarijih sugrađana – zaključila je Nataša Stanisavljević.

Novi klub za stare u Mirijevu Foto: Beoinfo

Vladan Jeremić zahvalio je Gradu Beogradu – Sekretarijatu za socijalnu zaštitu što je za kratko vreme urađen prostor na svetskom nivou.

– Na ovaj način ispunili smo obećanje dato najstarijim sugrađanima u ovom delu Zvezdare, gde ima dosta penzionera. Zahvaljujući podršci i razumevanju Sekretarijata za socijalnu zaštitu dobili su moderan, savremen i funkcionalan prostor – rekao je Jeremić.

Novi klub za stare u Mirijevu Foto: Beoinfo

Događaju je prisustvovao i upravnik dnevnih centara i klubova Miloš Minić.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ezra

    20. jun 2020 | 07:52

    Mogu da igraju skolice, izmedju dve vatre zmurke, i tako to

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA