• 1

Gradonačelnik Radojičić otvorio renovirani Dom kulture u Ripnju

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić i predsednik Opštine Voždovac Aleksandar Savić svečano su otvorili renovirani Dom kulture u Ripnju u prisustvu velikog broja građana

  • 1
Renovirani DK Ripanj

Foto: Dragana Jovanović/GO Voždovac

- Veoma je važno da ovaj objekat možete da koristite za organizaciju kulturnih događaja kako biste nastavili da negujete tradiciju dedova i očeva i prenesete je na svoje potomke - rekao je gradonačelnik obraćajući se meštanima Ripnja, napomenuvši da je prostor namenjen i učenicima škole za časove fizičkog vaspitanja.

Renovirani DK Ripanj

Foto: Dragana Jovanović/GO Voždovac

On je podsetio da je u Ripnju, zahvaljujući radu opštinskog rukovodstva, Mesne zajednice i posvećenosti stanovnika urađen vodovod, renovirane su matične škole i izdvojena odelenja OŠ „Vuk Karadžić“ i „Vojvoda Putnik“, izgrađena je zdravstvena stanica „Prnjavor“ , rekonstruisani su pružni prelazi i mnoge druge stvari koje su Ripanj učinile veoma lepim mestom za život.

Renovirani DK Ripanj

Foto: Dragana Jovanović/GO Voždovac

- Voditi Opštinu Voždovac je zahtevan zadatak, a predsednik Savić je prethodnih šest godina to radio sa velikim entuzijazmom i sa ljudima iz svoga tima je mnogo toga uradio. Koristim priliku da mu čestitam na svemu tome i želim da on i ljudi iz njegovog tima nastave da rade, i što je još važnije da norme koje je on postavio u radu nastave da se razvijaju u ovom kraju kako bi postigli željene ciljeve - poručio je Zoran Radojičić.

Renovirani DK Ripanj

Foto: Dragana Jovanović/GO Voždovac

Predsednik Opštine Voždovac Aleksandar Savić podsetio je na veliki broj investicija na Voždovcu u proteklih šest godina, napomenuvši da nikada pre nije ulagano u prigradska naselja, te da je njegov cilj bio da Ripanj i ostala podavalska naselja dobiju infrastrukturu, škole, ambulante, mesne zajednice i druge objekete kako ne bi bili zapostavljeni u odnosu na gradski deo Opštine.

Renovirani DK Ripanj

Foto: Dragana Jovanović/GO Voždovac

On se zahvalio gradonačelniku Radojičiću i poklonio mu zbornik koji obuhvata pregled svih investicija na Voždovcu od 2014-2020. godine.

U rekonstrukciju Doma kulture u Ripnju Opština je uložila 25 miliona dinara. U prvoj fazi urađen je topli tunel koji povezuje OŠ „Vuk Karadžić“ i salu Doma kulture, kao i toaleti i svlačionice. U drugoj fazi rekonstruisan je krov, renovirana je sala, gde je zamenjena stolarija, parket, uređene su ulazne stepenice, izvršena je drenaža temelja, hidroizolacija i zamenjene su grejne i elektro instalacije.

(Telegraf.rs/PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima