• 0

Prvi put posle pandemije, konji se vraćaju na trkačku stazu: U nedelju spektakl na Hipodromu

Derbi je najavljen za septembar

  • 0
Hipodrom Beograd, trka konja

Foto: Shutterstock

Posle epidemije, sledi - trkanje! Iako je početak takmičarske sezone na Hipodromu zakasnio, ona će se održati. U nedelju od 15.30 kod Careve ćuprije konji će juriti kroz prvi trkački dan ove godine. Zasada, zna se samo da je 20. septembar utefterisan za 98. galopski derbi, a ostala nadmetanja biće organizovana u hodu, zbog celokupne situacije sa virusom korona.

Sezona kasni, ali tokom vanrednog stanja radilo se na pripremi trka. I ove godine, organizaciju takmičenja preuzeli su JP "Hipodrom Beograd" i Sportsko udruženje beogradskog galopa i kasa. Kako kaže Nemanja Bobičić ispred Udruženja, sve dok postoje trke, sačuvaće se i konjička oaza, čija namena može da bude mnogostruka.

- Ove godine nagradni fond biće nešto niži u odnosu na pre, upravo zbog epidemije, Izdvajamo 600.000 dinara. Biće održano sedam trka, pet galopskih i dve kasačke. Najvažnija nadmetanja za početak sezone biće tradicionalno "Vladislav Ribnikar" i "Careva ćuprija" - kaže za Novosti Bobičić.

Ovogodišnja organizacija ostalih trkačkih dana ostvarivaće se u zavisnosti od toga da li će virus to da dozvoli. Na ovaj način funkcionisaće i drugi hipodromi u zemlji.

Ulaz na Hipodrom biće slobodan u nedelju.

Tokom dvomesečnog vanrednog stanja, objekat Hipodroma bio je zatvoren. Ipak, kako bi se održala kondicija konja, treninzi su bili održavani svakog dana od 6 do 10 ujutru. Takođe, osoblje je imalo dozvole za kretanje, tako da su staze redovno bile održavane i trava je košena.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima