Srbija se danas bori sa velikim poplavama, a ovako je prestonica plivala pre 366 dana

Prošle godine pogađale su nas lokalne oluje sa izuzetno jakim pljuskovima

  • 0

Jun je mesec, kažu meteorolozi, zajedno sa majom, period kada ima najviše padavina. Ni prošle godine nije bilo bolje, a slike iz Beograda koje su nam stizale bile su kataklizmične.

Dok se danas Srbija bori sa rekama koje preplavljuju svoja korita zbog obilnih kiša, pre tačno godinu dana, na današnji dan, snimljen je jedan neverovatan prizor sa beogradskih ulica. Kanalizacioni otvor pretvorio se u ogroman gejzir, jer sistem nije mogao da prihvati enormnu količinu kiše koja je tog popodneva pala u Beogradu.

Nezapamćeni pljuskovi koji su se u više navrata prošle godine sručili nad gradom, u momentu su izazivali strašne ulične poplave.

U pitanju su bile lokalne oluje, tako da je u jednom trenutku stradao jedan deo grada, dok bi drugi bar donekle bio pošteđen. U jednom trenutku najgore je prošla Borča.

Neka domaćinstva bila su i poplavljena.

Na današnji dan bio je poplavljen i auto-put kod Beogradske arene, snimljeno je više onakvih gejzira, bilo je i poplavljenih vozila - na primer, autobusi koji bi se zatekli u poplavljenoj ulici bili su puni vode.

Problem koji je prošle godine bio u Beogradu jeste iznenadna i velika količina padavina u svega nekoliko desetina minuta.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA