≫ 

Priprema se teren za izdavanje dozvole za gradnju metroa u Beogradu

U septembru će biti usvojen Generalni plan regulacije šinskih sistema

  • 6
Prevoz, odstojanje, razmak, ljudi, maske, koronavirus Foto: Tanjug/AP

U septembru će biti usvojen Generalni plan regulacije šinskih sistema, koji će omogućiti izdavanje dozvole za početak gradnje beogradskog metroa.

Ovo je najavio zamenik gradonačelnika Grada Beograda Goran Vesić, podsećajući da će gradnja metroa početi do kraja sledeće godine.

Pruga, šine, voz U septembru će biti usvojen Generalni plan regulacije šinskih sistema / Foto: Tanjug/AP

- Taj plan omogućiće i dalji razvoj sistema BG voza i povezivanje Surčina i Obrenovca u sistem, kao i bolje povezivanje drugih prigradskih opština - rekao je Vesić gostujući na Pinku.

On je, sumirajući rezultate nakon dve godine rada nove gradske vlasti, istakao da je za taj period urađeno mnogo i da će sadašnja vlast nastaviti i dalje da razvija Beograd, saopšteno je iz Gradske uprave.

Takođe, podseća da je Beograd dobio još jedan autoput, "Miloš Veliki", kojim smo, dodaje, povezani sa zapadnom Srbijom, te da se danas od centra Obrenovca do centra Beograda dolazi za 25 minuta, dok je ranije bilo potrebno 45 minuta.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kosta

    28. jun 2020 | 19:17

    A sta je sa ostalim gradovima? Beograd na vodi, luksuz, metro, ovo, ono, a juzna, zapadna istocna Srbija nista? Ne cini Srbiju samo Beograd...

  • DDF

    28. jun 2020 | 19:47

    "Mirijevo siti"...🙂🙃🙂

  • Lord

    28. jun 2020 | 20:38

    Da, da, bice zavrsen 2121 godine...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA