≫ 

Eksplozija na Novom Beogradu: Požar na trafostanici ostavio blokove i deo Bežanijske kose bez struje

Došlo je do prekida struje, koji je normalizovan oko 20.35 sati

  • 24
Novi beograd, blokovi, trafostanica Foto: Telegraf.rs, Youtube, TVStudioB

Trafostanica između blokova 61 i 62 zapalila se danas oko 19.30 časova, saznaje Telegraf.rs. Požar je bio propraćen eksplozijom, koja je uplašila stanovnike ovog kraja.

Gust dim bio se izvio se između zgrada.

- Došlo je do požara na trafostanici, a pripadnici Sektora za vanredne situacije su već na terenu - potvrdili su iz MUP-a za Telegraf.rs.

Pomenuti blokovi, kao i tržni centar koji se nalazi u blizni, neko vreme nisu imali struju. Kako saznajemo, blok 63 (sever i jug) nisu imali problema sa električnim napajanjem, kao ni 61 (jug), ali zato su problemi prijavljeni u blokovima 45 i 72. 

Kako javljaju čitaoci Telegraf.rs portala, Bežanijska kosa takođe je oko 20 sati ostala bez struje. 

Kako Telegraf.rs nezvanično saznaje, nije reč o ozbiljnom kvaru na trafostanici.

MUP: Ugašen požar u Zemunskoj ulici

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije ugasili su požar koji je večeras izbio u trafo stanici u Zemunskoj ulici u Novom Beogradu.

U ovom požaru nije bilo povređenih osoba.

EPS: Normalizovano stanje, svi imaju struju

Oko 20.35 časova normalizovano je snabdevanje električnom energijom u delu Beograda koji je ostao bez napajaja zbog kvara na trafostanici "Beograd 27". Ekipe montera odmah su izašle na teren i u roku od oko jednog sata omogućeno je da kupci u delovima Beograda, Novog Beograda, Zemuna, Dobanovaca i Surčina dobiju elektičnu energiju.

U trafostanici “Beograd 27” došlo je do pogonskog kvara i eksplozije mernog transformatora u 110 kV dalekovodnom polju, što je pouzrokovalo požar u trafostanici koji su ugasili vatrogasci. Lokaciju na kojoj je došlo do kvara odmah je obišao i Milorad Grčić, v. d. direktora „Elektroprivrede Srbije“ sa nadležnima iz EPS-a i „EPS Distribucije“.

Vesić: Popravka trafoa vršiće se mesec dana

- Iz Кomandno - operativnog centra grada Beograda obavešten sam da su ekipe Elektroprivrede Srbije uspele da uključe drugi trafo koji nije izgoreo i da je tako obezbeđeno napajanje kako stanovnika Bežanije, tako i novobeogradskih blokova električnom energijom - objavio je na svom Fejsbuk nalogu zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

КBC Bežanijska kosa nijednog trenutka nije ostao bez električne energije što je posebno značajno pošto je kovid bolnica.

- Popravka trafoa koji je izgoreo vršiće se skoro mesec dana, ali će napajanje građana i privrede strujom biti vršeno preko rezervnog trafoa. Važno je da u havariji niko nije stradao odnosno da nema povređenih radnika. Sve drugo se nadoknadi i popravi - dodao je on.

Video: Snažne eksplozije odjekivale Pribojem: Zapalila se acetonska burad u fabrici auto- delova

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja bre

    28. jun 2020 | 20:14

    Bitno da se struja naplacuje po ceni maltene kao u Nemackoj...Pitaj Boga gde idu te pare umesto da se odrzavaju Trafo stanice i dalekovodi.Kaze na zapadu sve naprednije,pa naravno,ali ne zato sto su pametniji vec zato sto se zna kako se kanališe novac od pretplatnika

  • mile majstor

    28. jun 2020 | 20:38

    Ne bih da budem sumnjicav ali je I u Nišu oko 19:10 zapalila trafo stanica, malo cudno....

  • Igor

    28. jun 2020 | 20:13

    Bezanijska Kosa cela bez struje..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA