Kakva je situacija u Beogradu nakon uvođenja mera: Ko nosi maske, a ko ni ne namerava da ih koristi

Novi talas korona virusa ujedinio je građane i podigao nivo svesti

  • 15

U Beogradu je jutros stupila na snagu mera obaveznog nošenja zaštitne maske u zatvorenim prostorima i javnom prevozu, a sudeći po opštem utisku većina građana se pridržava ove mere i nosi maske.

Građani koji bez obzira na porast novih slučajeva zaraženih virusom korona i dalje ne nose maske, na pitanje zasto to rade, da li su svesni opsanosti po sebe i druge i da li bi bili spremni da za to plate kaznu, uglavnom su zaobilazili ekipu Tanjuga, odmahujući rukom.

Jedan od putnika koji je izašao iz gradskog prevoza odgovorio je da "ne koristi maske" i da ih nema, a neki su, sudeći po njihovim objašnjenjima, meru o obaveznom nošenju maski dočekali nespremni.

S obzirom na to da nisu na vreme nabavili maske, danas su se, kako tvrde, uputili u apoteke da bi ih kupili, pa tako Beograđanka koja je iz butika u centru grada izašla bez propisane zaštite objašnjava da je "ušla samo na trenutak", ali da masku, kao i sredstva za dezinfekciju obavezno nosi sa sobom.

Republički Krizni štab doneo je juče odluku da je na području grada Beograda od danas obavezno nošenje maski u javnom prevozu i svim zatvorenim prostorima, kao i fizička distanca od najmanje jednog metra.

Za nepoštovanje tih mera za sada nisu planirane sankcije, ali se i kaznene mere mogu očekivati, ukoliko mere zaštite ne budu široko prihvaćene i poštovane.

Na sajtu covid19.rs danas je objavljeno da je u poslednja 24 sata virus korona registrovan kod 276 osoba, dok su tri osobe preminule od posledica tog virusa.

Video: Od danas u Beogradu obavezne maske u prevozu i zatvorenom prostoru

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slađa

    30. jun 2020 | 17:02

    Nosite maske.

  • zoran

    30. jun 2020 | 18:37

    Nosenje maske nije na odmet,mada gledam neke osobe koje nose maske samo reda radi na ustima,neki ispod ustiju(na podbradku) sto je naravno meni smesno isto kao da ih i ne nose.Ja licno tamo gde je obaveza nosim masku koju sam sam sasio,a tamo gde nije obaveza ne nosim.

  • Kole

    30. jun 2020 | 18:15

    Bolje i maske u gradskome prevozu nego korona ili obustava gradskoga preboza zbog širenja kozone ili uvođenje policajskoga sata. Između dva ili više zala treba birati manje. maske sigurno nisu najveće zlonu odnosu na neke druge rigorozne mere.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA