• 22

U KBC Zemun nikad nije za dan primljeno 175 pacijenata: Direktora sekira snimak sa splavova, on moli

- Apelujem i molim, suzdržite se od društvenih aktivnosti, ostavite restorane, splavove, kafane. Veliko je opterećenje na zdravstveni sistem, nije lako raditi na 30 stepeni u skafanderu - ukazao je Dragoš Stojanović, direktor bolnice

  • 22
Dragoš Stojanović, direktor KBC Zemun

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

U Kliničko bolnički centar "Zemun" za dan je primljeno 175 pacijenata.

Direktor bolnice Dragoš Stojanović rekao je za RTS da je u subotu od 14 do 19 sati u toj ustanovi bilo 140 pregleda, a do jutros 195.

KBC Zemun od juče se potpuno vratio u kovid sistem, ali je postao i trijažni centar.

Stojanović je rekao da je otvoreno šest punktova za preglede.

- Mi nismo infektolozi, tako da je to veliki napor, a veliki je broj pacijenata i svi se trudimo da maksimalno izademo u susret - naveo je Stojanović.

Istakao je da je do jutro primljeno 175 pacijenata, što je mnogo. Kako je dodao, to su u principu mladi pacijenti. Kaže da je njihova klinička slika lakša, ali da se usložnjava i intenzivna nega je popunjena sa 20 pacijenata.

Stojanović je rekao da ga sekira jutrošnji snimak koji se pojavio na društvenim mrežama i koji ukazuje na određene aktivnosti po splavovima.

Ističe da je naš zdravstveni sistem jedan od najhumanijih na svetu, ali da je veliki broj pacijenata. Kako navodi, nikad nisu primili 175 pacijenata u bolnicu u jednom danu.

Zbog toga su, rekao je, juče posle sastanka sa ministrom zamolili na sve gradane da se smire.

- Apelujem i molim, suzdržite se od društvenih aktivnosti, ostavite restorane, splavove, kafane. Veliko je opterećenje na zdravstveni sistem, nije lako raditi na 30 stepeni u skafanderu - ukazao je Dragoš Stojanović.

Video: KBC Zvezdara i Zemun potpuno se vraćaju u kovid sistem

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sofronije

    Šta koga briga za nas medecinare,i onako svaki dan slušamo da mi samo ispijamo kafe,sestre su "nadrkane",neljubazne,doktori rade samo ako im tutnu koverte,a šeste za 100g kafe i kese,nemamo pojma o medicini najgori smo sve nas treba u zatvor uzeti licence itd.Nek sede po splavovima nek luduju po lokalima kad već žele da padnu u ruke takvim medicinar ima.A mi ćemo opet bez obzira na sve što slušamo ,čitamo,što nas boli i vredna da radimo i najgorim vremenskim i epidemiološkim mogućim uslovima najbolje što možemo,daćemo sve od sebe da spasimo svaki život.da ne vidimo,zagrlimo ili poljubimo svoju decu ,roditelje ,braću ,sestre , supruga narednih nedelja ...Samo nam nemojte opet lažno tapsati i davati takve lažne podrške.

  • jovo

    Mozetr me krivo shvatiti sli Tise i nas je ibio Komunizsm i jednoumlje u dvim sverams zivots.Odozgo je dolazilo za nekoga pohvala za vecinu kazna.Samoinicijativa i licna odgovornost su bili nepozeljni.Treba nama Srrbima vremena da se prilagodimo hriscanskoj civilizaciji

  • jovica

    dragoš je jedan od najboljih ljudi i doktora u beogradu. nije vam smetalo kad je buo direktor i u vreme bivse vlasti. ziveo doktor !

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima