• 0

Kinezi će graditi "Prokop" umesto Rusa?

Zainteresovani su pre svega Kinezi, Španci i Italijani. Kinezi su dali ponudu i za Koridor 11 od 2,5 milijardi evra. Za čitav ovaj region oni su opredelili čak deset milijardi evra. Znači da bi tu moglo da bude novca i za Prokop

  • 0

Taman kada se pomislilo da bi, u okviru projekata “ruske milijarde” i Prokop mogao da bude završen, iz Moskve je stigla vest da je ovaj projekat izostao sa liste onih koji će biti finansirani iz ruskog kredita.
Međutim, zainteresovanih ulagača, kažu u Ministarstvu, ima.

"Zainteresovani su pre svega Kinezi, Španci i Italijani. Kinezi su dali ponudu i za Koridor 11 od 2,5 milijardi evra. Za čitav ovaj region oni su opredelili čak deset milijardi evra. Znači da bi tu moglo da bude novca i za Prokop”.
Kinezi pristaju na svaki model koji nama odgovara.
A kakav će model zaista biti tek će se odlučiti. U opticaju su koncesija, javno-privatno partnerstvo, pa i kredit pod povoljnim uslovima.
Saobraćajni institut CIP do sada je uradio pet idejnih rešenja za Prokop. Moraće, međutim, da se radi i šesto koje će biti prilagođeno sadašnjim uslovima, pa i evropskim standardima.
“Beograd želi da iseli Glavnu železničku stanicu iz centra Beograda i oslobodi ogroman prostor na Savskom amfiteatru. Završetak Prokopa je jedan od preduslova te selidbe”, kažu za Novosti u Ministarstvu saobraćaja.
Železnicama Srbije najvažnije je da se završi železnička infrastruktura ispod sadašnje ploče.
Ono što investitore najviše zanima jeste prostor nad pločom. Reč je o čak 70.000 kvadrata budućeg komercijalnog prostora.
(Izvor: Novosti)


Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima