• 0

Kinezi će graditi "Prokop" umesto Rusa?

Zainteresovani su pre svega Kinezi, Španci i Italijani. Kinezi su dali ponudu i za Koridor 11 od 2,5 milijardi evra. Za čitav ovaj region oni su opredelili čak deset milijardi evra. Znači da bi tu moglo da bude novca i za Prokop

  • 0

Taman kada se pomislilo da bi, u okviru projekata “ruske milijarde” i Prokop mogao da bude završen, iz Moskve je stigla vest da je ovaj projekat izostao sa liste onih koji će biti finansirani iz ruskog kredita.
Međutim, zainteresovanih ulagača, kažu u Ministarstvu, ima.

"Zainteresovani su pre svega Kinezi, Španci i Italijani. Kinezi su dali ponudu i za Koridor 11 od 2,5 milijardi evra. Za čitav ovaj region oni su opredelili čak deset milijardi evra. Znači da bi tu moglo da bude novca i za Prokop”.
Kinezi pristaju na svaki model koji nama odgovara.
A kakav će model zaista biti tek će se odlučiti. U opticaju su koncesija, javno-privatno partnerstvo, pa i kredit pod povoljnim uslovima.
Saobraćajni institut CIP do sada je uradio pet idejnih rešenja za Prokop. Moraće, međutim, da se radi i šesto koje će biti prilagođeno sadašnjim uslovima, pa i evropskim standardima.
“Beograd želi da iseli Glavnu železničku stanicu iz centra Beograda i oslobodi ogroman prostor na Savskom amfiteatru. Završetak Prokopa je jedan od preduslova te selidbe”, kažu za Novosti u Ministarstvu saobraćaja.
Železnicama Srbije najvažnije je da se završi železnička infrastruktura ispod sadašnje ploče.
Ono što investitore najviše zanima jeste prostor nad pločom. Reč je o čak 70.000 kvadrata budućeg komercijalnog prostora.
(Izvor: Novosti)


Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima