Lončar se oglasio povodom protesta u Beogradu: Pustite kola Hitne pomoći da prevezu pacijente

"Ne znam ni o kakvom se skupu radi"

  • 2
Protest ispred skupstine Foto: Tanjug/Nikola ANdjić

Povodom zaustavljanja ekipe Hitne pomoči u obavljanju svog posla, koje se dogodilo večeras u Beogradu, oglasio se ministar zdravlja Zlatibor Loncčar. On je tražio hitnu reakciju nadležnih državnih organa kako bi se svim zdravstvenim radnicima omogućilo da nesmetano obavljaju svoj posao.

- Zahtevam momentalnu reakciju svih nadležnih državnih organa da sankcionišu sve one koji neovlašćeno krše osnovna ljudska prava i samo iz njima znanih razloga ne dozvoljavaju kolima Hitne pomoći da prevezu pacijente ulicama Beograda.

Ne znam ni o kakvom se skupu radi, ni da li je skup prijavljen, ali čak i u ratnim uslovima je bilo omogućeno vozilima Hitne pomoci da nesmetano prolaze - zaključio je ministar Lončar.

Podsetimo, građani su se okupili ispred Skupštine u centru Beograda, upali u nju i skandirali. Izlazak na ulice desio se po najavi predsednika Vučića da će predstojeći vikend biti u policijskom času.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA